SASE
0

U oktobru konferencija o investicijama i tržištu kapitala u FBiH

FENA
Sarajevska berza vrijednosnih papira (SASE) organizuje 5. međunarodnu konferenciju o temi "Kapitalne investicije i tržište kapitala u FBiH" čije je održavanje planirano za naredni mjesec u Sarajevu.

Kako se očekuje, na konferenciji će sudjelovati oko 200 predstavnika vlasti, najeminentnijih ličnosti iz sektora realne ekonomije i finansija, odnosno tržišta kapitala, te nezavisnih eksperata i predstavnika akademske zajednice.

Najavljeni kapitalni projekti Vlade Federacije BiH u energetskom i sektoru cestovne infrastrukture izazivaju veliku pažnju investicijske i ukupne javnosti te je ova činjenica uticala na odabir glavne teme konferencije SASE.

Pored predstavljanja mogućnosti ulaganja u navedene projekte, cilj konferencije je da ukaže i na mogućnost finansiranja pojedinih razvojnih projekata putem tržišta kapitala Federacije BiH.

Na konferenciji će biti govora i o novostima na tržištu kapitala Federacije BiH, odnosno bit će predstavljen projekt “Going public i javne emisije”, prezentiran Izvještaj o stanju korporativnog upravljanja u BiH te ukazati na značaj tehničke analize na tržištima kapitala u razvoju.