Nova investicija
25

U Mostaru će se graditi nova zelena tržnica i ukloniti štandovi uz rub ceste

G. Š.
Ovako će izgledati nova zelena tržnica
Ovako će izgledati nova zelena tržnica
Štandovi za prodaju uz rub ceste na južnom izlazu iz Mostara uskoro odlaze u prošlost, jer će se graditi velika zelena tržnica za urbanije poslovanje trgovaca, koji godinama, bez obzira ne vremenske prilike svoje proizvode prodaju uz samu gradsku saobraćajnicu.

Novu investiciju najavio je gradonačelnik Mostara Mario Kordić navodeći kako je nova zelena tržnica trenutno u fazi planiranja na lokalitetu Konjusi u južnom dijelu Mostara.

"Cilj ovoga projekta je organizirati namjenski i funkcionalan prostor ukupne površine 6.000 metara kvadratnih. Svjedoci smo da je prostor uz prometnicu improvizirana i neuvjetna tržnica, koju bi zamijenili novim i funkcionalnim prostorom, koji će odgovarati i trgovcima i svim posjetiteljima", objasnio je Kordić.

Ovako će izgledati nova zelena tržnica
Ovako će izgledati nova zelena tržnica "Konjusi"

Naglašava da ona uključuje pristupnu prometnicu, kružnu internu prometnicu sa parking prostorom za osobna vozila, prodajne površine, kao i zelene površine i servisne sadržaje među kojima su portirnica, wc-ovi, zeleni otoci i kompostište.

"Sigurni smo da ćemo ovom inicijativom napraviti dodatan iskorak i osigurati kvalitetan prostor za obavljanje trgovačke djelatnosti, a otvorenjem ovoga prostora zaštititi i podignuti razinu prometne sigurnosti na prostoru gdje se sada obavlja trgovačka djelatnost, uz rub prometnice", zaključio je gradonačelnik Mostara.