{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U maju u Atini investiciono-poslovni forum za BiH, razmatraju se čarter letovi

29.12.2017. u 12:03
4
3
U maju u Atini investiciono-poslovni forum za BiH, razmatraju se čarter letovi
4
U maju u Atini investiciono-poslovni forum za BiH, razmatraju se čarter letovi
Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić razgovarao je sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Grčkoj Brankom Dokićem o planovima ambasade da organizira investiciono-poslovni forum BiH-Grčka u Atini u maju 2018. godine na kojem bi učestvovala FIPA.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
S obzirom na dobre političke odnose dvije zemlje, ali simboličnu ekonomsku razmjenu i nizak priliv grčkih investicija u BiH, FIPA i Ambasada BiH u Atini će zajednički uložiti dodatne napore kako bi se ovo stanje promijenilo zarad ekonomskog napretka zemlje i otvaranja novih radnih mjesta za bh. građane.

Prema riječima ambasadora, postoji interes grčkih investitora za energetski sektor, turizam, drvni sektor i poljoprivredu BiH. Trenutno nedostaje promotivnih aktivnosti kako bi se animirali grčki investitori da dođu u BiH, imajući u vidu trend rasta grčkih investicija u Srbiji, Bugarskoj, Albaniji i Makedoniji.

S ciljem promocije BiH u Grčkoj, bh. ambasada radi na uspostavljanju kontakata sa Privrednom komorom Grčke, strukovnim udruženjima, udruženjima poduzetnika, Odjelom za ekonomsku diplomatiju pri MVP Grčke, te grčkim investitorima i članovima bh. dijaspore u ovoj zemlji.

Također, razmatra se uvođenja čarter letova između BiH i Grčke u ljetnjem periodu radi povećanja rasta broja turista, a samim tim i popratnih djelatnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: