Javno otvaranje pisama
0

U četvrtak objava potencijalnih partnera za HE Gornja Drina

SRNA
Zgrada Vlade RS-a
Zgrada Vlade RS-a
Javno otvaranje pisama o zainteresovanosti kandidata za strateškog partnera za projekat "Hidroenergetski sistem Gornja Drina", ukupne vrijednosti investicije 500 miliona eura, biće obavljeno u četvrtak u Banjoj Luci.

Javno otvaranje pisama obaviće Komisija za provođenje postupka za izbor strateškog partnera za projekat "Hidroenergetski sistem Gornja Drina" pošto u četvrtak ističe rok za prijavu i dostavu dokumentacije.

Poziv svim kompanijama zainteresovanim za strateško partnerstvo u ovom projektu objavljen je 28. juna, a rok za prijavu i dostavu dokumentacije produžen je 28. jula ove godine do 11. avgusta, saopšteno je iz Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS. 

   Vlada RS je u aprilu donijela odluku o uslovima, kriterijumima i načinu izbora strateškog partnera za projekat "Hidroenergetski sistem Gornja Drina", koji čine četiri HE. 

Sredstva za ovaj projekat će biti obezbijeđena izborom strateškog partnera. Predviđeno je da 49 posto ovog sistema bude vlasništvo RS, dok će većinski vlasnik od 51 posto biti strateški partner iz inostranstva. 

Javno otvaranje će biti obavljeno u 14.00 sati u Pres centru Vlade RS, nakon čega su predviđene izjave za novinare.