Retail Park
127

U Bosanskoj Gradišci planiran tržni centar za privlačenje kupaca iz Hrvatske

Klix.ba
U Bosanskoj Gradišci planirana je gradnja modernog prodajnog centra koji bi trebao nositi naziv Centrum Retail Park.

Kako se navodi, kompanija Centrum trade iz Banje Luke kupila je skladišta bivšeg Vodoprivrednog preduzeća "Sava Gradiška" kod banjalučkog mosta, gdje će graditi spomenuti tržni centar.

Retail Park bi se trebao prostirati na 20.000 kvadratnih metara, a nalazio bi se na putnom pravcu koji vodi direktno od graničnog prijelaza s Hrvatskom. U planu je i izrada kružne saobraćajnice kojom će biti omogućen prilaz Retail Parku.

Prednost Retail Parka leži u poziciji između Zagreba i Slavonskog Broda, što ukazuje na to da investitor želi privući kupce iz Hrvatske, odnosno mjesta između dva spomenuta grada.

"Evropski projektanti koji su angažovani na izradi projekta Retail Parka vodili su se idejom prostora koji bi zadovoljio, sem potrebe za svim vrstama kupovine, i želju za porodičnom zabavom, ostavivši pri tome veliki dio zelenih površina za slobodne aktivnosti. Tako će svojim ambijentom i ponudom Retail Park postati odredište cjelodnevnog zadržavanja u toku kojeg će kupci imati priliku za dnevnu, sedmičnu i vikend kupovinu upotpunjenu različitim vidovima zabavnog sadržaja", kažu iz kompanije Centrum trade.

U Retail parku planiran je veliki broj prodavnica, kino, dječije igraonice, restorani i kafići.

Otvorenje Retail parka planirano je za 2021. godinu.