|

Tvornica čarapa "Ključ" traži stranog investitora

Tvornica čarapa "Ključ" traži stranog investitora
67
Klix.ba
7.2.2017. u 15:52
43
komentara
67

dijeljenja
Tvornica čarapa "Ključ" traži stranog investitora
Na poziv iz Fabrike čarapa "Ključ" Sarajevo, direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Gordan Milinić je sa saradnicima posjetio ovu tvornicu i razgovarao sa direktorom ovog preduzeća Jasminom Seferovićem o poslovnim planovima ovog prepoznatljivog bh. brenda.
Tvornica čarapa "Ključ" Sarajevo osnovana je 1896. godine i u svojoj tradiciji dugoj preko 120 godina bavi se proizvodnjom svih vrsta muških, ženskih i dječijih čarapa i hulahopki.

Prije rata tvornica je ostvarivala godišnju proizvodnju od 23 miliona pari čarapa, a trenutno proizvede i plasira na tržište oko šest miliona pari godišnje.

Iako "Ključ" posjeduje najsavremenije mašine, obučenu radnu snagu i izuzetnu reputaciju i kvalitet, trenutna iskorištenost proizvodnih kapaciteta je i dalje ispod stvarnog potencijala.

Upravo zbog toga tvornica čarapa Ključ je zainteresovana za partnerstvo sa stranim investitorom radi zajedničkog investiranja u proširenje proizvodnje i plasman proizvoda na međunarodnom tržištu. Dogovoreno je da u sklopu projekata iz oblasti tekstilne industrije u BiH FIPA potencijalnim investitorima ponudi i investiranje u fabriku "Ključ".
Prijavi grešku


Komentari (43)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...