Posredstvom FIPA-e
150

Turci zainteresovani za ulaganja u majevički kraj

SRNA
Foto: SRNA
(Foto: SRNA)
Načelnik loparske opštine Rado Savić posjetio je danas sa investitorom iz Turske Hilmijem Ozpačađijem klaonicu i hladnjaču u Loparama i farmu za uzgoj bikova i peradi u Priboju koje nisu u funkciji, a za koje je zainteresovan ova turski preduzetnik.

Savić je rekao da je ovo još jedna od aktivnosti pokretanja privrede u majevičkom kraju.

"Nadamo se da će potencijalni investitor donijeti pozitivnu odluku kada je riječ o ulaganju u ove firme, s obzirom na to da je zainteresovan za poljoprivredu, uzgoj tovnih bikova i peradi u čemu mi imamo tradiciju", rekao je Savić novinarima.

On je istakao da će rukovodstvo opštine Lopare dati punu podršku investitoru i da će učestvovati u izvođenju dodatnih infrastrukturnih radova na objektima.

"Jedini naš zahtjev je da posao ovdje nađu stanovnici Lopara", rekao je Savić.

Turski investitor Hilmi Ozpačađi, koji je došao u Lopare posredstvom Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), kaže da predstavlja tri kompanije iz turske oblasti Kajseri.

Rukovođen uputstvima predsjednika Turske da se ulaže u BiH, Ozpačađi kaže da želi investirati u proizvodnju mesa i jaja, namještaja i dušeka za krevete.

"Uslovi ponuđeni za ove firme su dobri, objekti su u dobrom stanju, povoljna je blizina regionalnih putnih pravaca, a dobar je i rad lokalne uprave. Sva ova saznanja su me opredijelila da dođem u Lopare i majevički kraj", rekao je turski investitor.