{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sve više milionera u svijetu

F
6.5.2011. u 11:06
0
0
Sve više milionera u svijetu
0
Sve više milionera u svijetu
Prema anketi rađenoj na milionerima iz 25 zemalja koju je provela finansijska i konsultanska kuća Deloitte, očekuje se da će do 2020. godine javne i privatne investicije najbogatijih porodica porasti na 202 biliona dolara, odnosno više nego dvostruko u odnosu na ovogodišnjih 92 biliona.
U međuvremenu, u razvijenom svijetu broj porodica s više od milion dolara također će se povećati za dvije trećine, odnosno na 55,5 miliona i više nego dvostruko, na 10 miliona, na tržištima u razvoju poput Kine, Indije i Brazila.

Deloitte predviđa, međutim, kako će većina najbogatijih svjetskih porodica biti koncentrirana na području SAD-a i Evrope.

Također, Deloitte navodi kako Kina, Brazil, Rusija i druga tržišta u razvoju pogonjena ekonomskim rastom, cijenom robe i razvojem privrede stvaraju svoje milionere mnogo bržim tempom nego već razvijena tržišta.

Do 2020. godine, sa 3,6 biliona dolara i Kina će se vjerojatno pridružiti redovima top deset najbogatijih ekonomija, dok će prosječni indijski milioner biti bogatiji nego prosječni američki milioner.

Deloitte također očekuje da će Kina i nadalje biti pokretačka snaga rasta bogatstva milionera na tržištima u razvoju, a za njom će sljediti Brazil i Rusija, dok će na razvijenim tržištima Australija i Singapur ostvariti najbrži rast milionerskih domaćinstava.

S druge strane, milioneri u Singapuru, središtu upravljanja imovinom na Dalekom istoku, mogli bi do 2015. godine premašiti Švicarsku koja je s 4,5 miliona dolara, koliko je "težak" prosječan milioner, na vrhu svjetske liste po broju milionera, navodi se u studiji iOxford Economicsa.

Bogatstvo koje je studijom zahvaćeno uključuje dionice i ostale investicije, nematerijalnu imovinu, primarno mjesto stanovanja, održivost, poslovne udjele i drugu imovinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: