4.000 radnih mjesta
13

STUDEN Grupa predstavila ulaganja u vrijednosti od 500 miliona KM

D. Be.
Najveći investitor u prehrambenu industriju Bosne i Hercegovine, i najveći strani investitor u Brčko distrikt, STUDEN Grupa, predstavila je danas poslovnu inicijativu u vrijednosti od 500 miliona KM koja će omogućiti potpuni rast i razvoj poslovnog ambijenta u Brčkom i kvaliteta života građana distrika ali i cijele regije.

U saradnji sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH, predsjednikom Skupštine i Privrednom komorom, STUDEN Grupa je održala prezentaciju pod nazivom "Poslovna inicijativa za sveobuhvatno poboljšanje poslovnog ambijenta i standarda života u Brčko distriktu BiH".

Osvrćući se na ulaganja i privredna kretanja u svijetu, ali i zemlji tokom posljednje dvije decenije, predstavljeni su potencijali i prostor za vraćanje Brčko distrikta na kartu atraktivnih poslovnih lokacija sa bogatim sadržajem.

"Ovako značajna poslovna inicijativa, koja predviđa više od 4.000 radnih mjesta i ulaganje od 500 miliona KM moguća je samo uz međusobnu podršku i saradnju sa nadležnim institucijama, koja je na kraju i ključna za ovakve projekte. Investicijska privlačnost se neizostavno svodi na jednostavnu i efikasnu saradnju stranih i domaćih investitora sa funkcionalnim sistemom i stabilnim okruženjem koje omogućava brzu realizaciju poslova", rekao je predsjednik Uprave STUDEN Grupe Ilija Studen.

Na prezentaciji su predstavljeni načini kako da visokokvalitetni proizvodi i usluge nađu svoje mjesto u potencijalu koje Brčko distrikt posjeduje, a obuhvaćeni su biznis planovi u domenu turizma, poljoprivredne proizvodnje, zabave, infrastrukture, te procesne industrije i logistike.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i predsjednik Skupštine Esed Kadrić izrazili su pozitivno raspoloženje i obavezali se na maksimalnu saradnju sa institucionalne strane kako bi se investiciona klima u Brčkom popravila, a predstavljeni projekti ubrzo zaživjeli.