Investicije
76

SCC otvara poslovni toranj: 6.000 kvadratnih metara kancelarijskog prostora

FENA
Poslovni toranj, koji je dio Sarajevo City Centra, nalazi se u samom centru grada i svih važnih dešavanja i uskoro će otvoriti vrata modernih kancelarijskih prostorija i konferencijskih dvorana s najsavremenijom tehnologijom. Prostire se na 6.000 kvadratnih metara i opremljen je prema najvećim svjetskim standardima.

Ovaj poslovni toranj osigurat će više od 50 radnih mjesta, a dodatno će, na indirektan način, pružiti zaposlenje i velikom broju konsultanata, kompanija i dobavljača. Investitor je i pri samoj realizaciji projekta ukazao povjerenje domaćim firmama te ih je blizu 100 bilo angažirano na različitim poslovima.

"Projekt je osmislio eminentni arhitektonski biro 'Grupa Arh', na čelu s arhitektom Seadom Gološom. Nekonvencionalni kancelarijski pristup izuzetno će vas uvući na nivo ljudskog prostornog postojanja, a koju objekat svojim formama pokreće izvana ka unutra", kazao je predstavnik firme MDC koja je angažirana od samog početka projekta i obavlja funkciju upravljanja u razvoju i realizaciji projekta.

Vrhunska lokacija ovog poslovnog kompleksa, izgrađenog prema najvećim svjetskim standardima, idealna je za poslovne subjekte i zbog blizine svih važnih, javnih i kulturnih institucija, blizine banaka i samog jezgra grada te javnog prijevoza.