Investicije
0

SBF prilika da se regija predstavi kao povoljna destinacija za investicije

Klix.ba
Prošlogodišnji SBF ugostio je hiljadu učesnika
Prošlogodišnji SBF ugostio je hiljadu učesnika
BBI banka i njen VIP biznis klub upriličili su susret predstavnika Upravnog odbora Samita 100 biznis lidera jugoistočne Evrope sa BBI bankom i članovima BBI VIP biznis kluba, renomiranim privrednim subjektima iz BiH.

BBI VIP biznis klub koji je osnovan s ciljem povezivanja i unapređenja saradnje domaćih kompanija sa svjetskim tržištima, saradnjom sa Samitom 100 želi doprinijeti poboljšanju regionalne saradnje i pomoći da bh. i privrednici iz regiona imaju zajedničke nastupe na trećim tržištima.

Tokom sastanka razgovarano je o proširenju saradnje Sarajevo Business Foruma i Samita 100 gdje bi zajedničkim naporima predstavili regiju kao povoljnu destinaciju za strane direktne investicije, ali i svaku drugu saradnju sa regionalnim privrednim subjektima u združenom ili pojedinačnom obliku. Za predstojeći 4. Sarajevo Business Forum, koji će se održati 17. maja u Sarajevu, najavili su dolazak privrednika iz regije.

Podsjećanja radi, tokom prošlogodišnjeg SBF-a u maju 2012. godine, četiri kompanije iz BiH, članice BBI VIP biznis kluba: Energoinvest, Euroasfalt, Širbegović i ANS Drive, pridružile su se regonalnom građevinskom konzorciju Feniks, kojeg čini 40 kompanija iz bivše Jugoslavije, i koji sada ravnopravno konkuriše sa velikim svjetskim kompanijama na tržištu.