Investicije
5

Sberbank i Agrokor ugovorili kredit od 600 miliona eura

FENA
Foto: Agrokor
Foto: Agrokor
Sberbank Rusija i koncern Agrokor objavili su potpisivanje sindiciranog kredita od 600 miliona eura tokom ceremonije potpisivanja Memoranduma o razumijevanju, koji su potpisali predsjednik Uprave Sberbanke Herman Gref i predsjednik koncerna Agrokor Ivica Todorić.

Iz Sberbank navode da će Memorandum pomoći koncernu Agrokor, jednoj od vodećih privatnih kompanija u regiji centralne i istočne Evrope, u refinansiranju postojećih finansijskih obaveza i daljnjem razvoju kompanije.

Ističu da ovo kreditiranje ukazuje na povećanu aktivnost Sberbank u regiji centralne i istočne Evrope, s učešćem Sberbank Rusija od 500 miliona eura, dok će Sberbank Europe AG finansirati 100 miliona eura kredita.

Predsjednik Uprave Sberbanke Herman Gref izjavio je da je ovaj poslovni aranžman pokazatelj njihove namjere da korporativnim klijentima osiguraju inovativna rješenja kreditiranja.

Ivica Todorić je istakao da je ova transakcija potvrda vrijednosti poslovanja, kao i vizije i strategije Agrokora, saopćeno je iz Sberbank BH.