Investicije
914

Sarajevo Waves: Novo luksuzno naselje u glavnom gradu BiH

Piše: Am. Dž.
U sarajevskom naselju Otes počela je izgradnja luksuznog naselja Sarajevo Waves koje bi trebalo dati potpuno novi izgled ovom dijelu grada.

Investitori navode da se radi o stambeno-poslovnom kompleksu koji nudi kvalitet života "u prekrasnom prirodnom okruženju". Sastoji se od pet stambenih blokova, odnosno trinaest objekata koji nude ugodne, svijetle i prozračne apartmane prilagođene datoj funkciji stanovanja.

"Stanovi imaju velike terase sa kojih se pruža predivan pogled na rijeku Željeznicu i olimpijske planine Igman i Bjelašnicu, te jedinstvene prirodne resurse koji okružuju kompleks", rekla je za Klix.ba Bisera Bećirević, supervizor i voditelj projekta Sarajevo Waves.

Stanovi će biti izvedeni u kvadraturi od 60 do 100 metara kvadratnih zajedno sa terasama.

Vlasnici apartmana će imati pristup ozelenjenim prostranim krovovima idealnim za odmor i relaksaciju, sa zavidnim pogledom na prirodno okruženje.

"Bit će osigurana parking mjesta za buduće stanare u prostoru suterena objekata, koji će ujedno biti i pod videonadzorom", naglasila je Bećirević.

Investitor u ovom projektu je Compact Invest d.o.o., a izvođač Butmir d.o.o.

Vrijednost investicije je 50 miliona KM, dok cijena investicije za prvi objekat zajedno sa infrastrukturom i vanjskim uređenjem iznosi oblizu 10 miliona KM.

"Kompleks Sarajevo Waves dizajniran je tako da svojom modernom arhitekturom teži da ne optereti, ali svakako da definiše cijelo mikro područje lokaliteta na kojem je smješten, i da ostvari svoj prepoznatljiv izgled. Predviđeni materijali u obradi fasade su kombinacija potpuno savremenih i inovativnih rješenja, koji zajedno sa svojom prirodnom okolinom čine jedinstvenu cjelinu", zaključila je Bećirević.