|

Sarajevo Unlimited 2016: Felix Sturm u ulozi investitora na prvom regionalnom forumu inovacija

Sarajevo Unlimited 2016: Felix Sturm u ulozi investitora na prvom regionalnom forumu inovacija
506
Klix.ba
19.10.2016. u 16:38
17
komentara
506

dijeljenja
Sarajevo Unlimited 2016: Felix Sturm u ulozi investitora na prvom regionalnom forumu inovacija
Iako statistike o broju mladih koji odlaze iz naše zemlje u inostranstvo tražeći posao, bolje obrazovanje ili egzistenciju nisu nimalo pozitivne postoje i sitne, ali značajne brojke onih koji se odlučuju za ostanak i ulaganje svoga vremena, ideja i resursa upravo u BiH.
Prvi regionalni forum inovacija, Sarajevo Unlimited 2016, platforma je koja okuplja ideje, talente, inovacije i najljepše priče o uspjehu Bosanaca i Hercegovaca. Mladi tim koji stoji iz ovog projekta našoj zemlji želi darovati događaj koji će prenijeti sve one poslovne i inovativne priče koje do sada svoje mjesto nisu našle u medijskom prostoru.

Dugoročni značaj ovakvog narativa prepoznale su velike bosanskohercegovačke i evropske kompanije, domaće institucije, ali i pojedinci svjetskog glasa. Jedan od takvih je i naše gore list, najbolji bokser svijeta, Adnan Ćatić koji iza imena Felix Sturm ponosno nosi titule boks prvaka.U ulozi investitora Ćatić će se po prvi put pojaviti na Sarajevo Unlimitedu, te time ozvaničiti saradnju sa poduzetničkim i inovacijskim centrom Networks, najaviti dva jedinstvena globalna projekte koje radi u našoj zemlji i ponijeti titulu ambasadora prvog regionalnog foruma inovacija, Sarajevo Unlimited 2016.
Kao veliki filantrop i humanista Adnan Ćatić je do sada davao veliki doprinos Bosni i Hercegovini, kako najboljom promocijom tako i ulaganjem u infrastrukturu, biznis, poduzetništvo i mlade ljude.

Razlog zašto je stao iza ovog jedinstvenog projekta krije se upravo u maksimalnoj promociji poduzetništva i potpori koju je voljan pružiti mladim u našoj zemlji.

"Presretan sam što sam imao priliku da upoznam odličnu Networks ekipu i što je upravo Networks mjesto u kojem ću raditi na dva jedinstvena i globalna projekta u narednom periodu. Zaista želim da pomognem mladima i startupima iz Bosne i Hercegovine da izađu na njemačko i međunarodno tržište i svojim investicijama i poznanstvima pomognem da odlične ideje koje naša omladina ima plasiramo gdje i pripadaju – na svjetsko tržište. Sarajevo Unlimited je forum koji je nedostajao BiH i bit će mi zadovoljstvo da kao ambasador, prijatelj i investitor stanem iza ovog velikog projekta", kazao je Adnan Ćatić.Statrupi iz Networks StartUp akceleratora podržanom od strane EBRD-a, kao i startupi partnerskih inkubatora iz Maribora, Ljubljane, Zagreba, Beograda, Mostara i Tuzle 3.11.2016. godine imat će priliku da u sklopu StartUp Unlimited Stage čuju poduzetnička iskustva iz prve ruke od Felixa Sturma i potencijalnu priliku za investicije.

Prvi regionalni forum inovacija, Sarajevo Unlimited 2016, organizuje se u partnerstvu sa Phillip Morris International, Projektom zapošljavanja mladih (YEP) i Ambasadom Švicarske u BiH, Internacionalnim Univerzitetom u Sarajevu, Microsoftom i AmCham – Američkom trgovačkom komorom u BiH, a forum su podržali Vijeće ministara BiH, Vlada Kantona Sarajevo (Ured premijera Konakovića) i Američka ambasada u BiH. Sponzori foruma su Grad Sarajevo, Mistral, Symphony, Authority Partners, ProCredit Bank, ViaMedia, Telemach, Oracle, Dokukino, Mreža mladih Jugoistočne Evrope (SEEYN), Bisnode i BH Telecom.

Ekskluzivno medijsko pokroviteljstvo su dali Klix.ba, N1, Oslobođenje i Antena Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...