Uz tržni centar i hotel
24

Sarajevo: Poslovna zgrada na mjestu Doma penzionera mogla bi imati 20 spratova

I. P.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Na mjestu bivšeg Doma penzionera u Sarajevu, koji je zajedno s pripadajućim zemljištem prije nekoliko sedmica kupila kompanija Capital Holding, mogao bi se, između ostalog, naći i toranj od 16 do 20 spratova, saznaje Klix.ba.

Kako smo ranije pisali, na mjestu Doma penzionera najvjerovatnije će biti izgrađeni tržni centar, hotel i poslovna zgrada, s tim da će ona biti u visini sličnoj kao Capital Tower na Otoci.

Capital Tower ima 16 spratova, s tim da se u toj visini može izgraditi i zgrada sa 20 spratova, izuzmemo li postojanje visokog predvorja.

Kako navodi dobro upućeni sagovornik, Capital Holding još uvijek čeka da prođe žalbeni rok koji traje do kraja decembra. Nakon toga slijedi potpisivanje ugovora s Federalnim zavodom PIO. Također, kompanija je dobila prijedlog ugovora, što ukazuje na to da nijedna žalba do sada vjerovatno nije priložena.

Podsjetimo, bivši kompleks zgrada Doma penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići prodat je na aukciji u oktobru, a koju je organizirala Agencija za privatizaciju.

Prodat je za 10,3 miliona KM, iako je prvobitna cijena bila 13,4 miliona KM.

Od ukupnog iznosa oko tri miliona KM će pripasti Općini Ilidža za zemljište, dok će Agencija za privatizaciju dobiti oko 30.000 KM kao naknadu za troškove aukcije i cijelog postupka. Ostatak, oko sedam miliona KM bit će uplaćeno u budžet Fonda PIO.