Tri dana do početka SBF-a
0

Sarajevo Business Forum pratit će 200 novinara iz 57 medijskih kuća

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U glavni grad BiH 16. maja dolaze investitori iz 25 zemalja. Najavljen je dolazak velikih delegacija privrednika iz Turske, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapaskih Emirata, Katara, Kine i Japana

Sarajevo Business Forum polako postaje nukleus jugoistočne Evrope za povezivanje privrednika iz regiona i investitora iz cijelog svijeta. Dolazak na najveću međunarodnu investicijsku konferenciju SBF ove godine najavile su privredne i državne delagcije iz 25 zemalja.

Među ostalima, u Sarajevo će 16 maja stići velika delegacija privrednika iz Turske, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapaskih Emirata, Katara, Kine i Japana. Dolazak velikih japanskih korporacija na Sarajevo Business Forum već ranije najavio je zamjenik ministra vanjskih poslova ove države Kazuyuki Hamada kada je prije 15-ak dana posjetio BBI banku i dao punu podršku organizatorima SBF-a, te uspostavljanje saradnje sa privrednicima iz Bosne i Hercegovine ali i regiona.

Za praćenje najveće investicijske konferencije jugoistočne Evrope akreditovano je više od 200 novinara iz 57 medijskih kuća. Interes za izvještavanje sa SBF pokazali su i najveće medijske mreže poput Al Jazeere Network, Anadolije, TRT-a, kao i brojni mediji iz Hrvatske, Srbije, Engleske, Makedonije, Njemačke i Češke.