Investicije
171

Privrednici iz Dubaija predstavili idejni park na Baricama iznad Sarajeva

Klix.ba
Investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Yakoob Al Zarooni i Ali Rasheed u prostorijama Općine Centar predstavili su idejni projekat gradnje tematskog parka sa zabavno rekreativnim sadržajem na lokalitetu Barice.

Investitore su ugostili načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Mustafa Mulić i savjetnik načelnika za investicije Mustafa Resić.

Al Zarooni je predstavio projekat izgradnje parka koji bi nudio jedinstven i do sad neviđen sadržaj na području Bosne i Hercegovine, pa i šire.

"Ovaj projekat bi predstavljao najveći park ovog tipa na Balkanu sa jako bogatim programom tokom cijele godine. Raznoliki sadržaj sa najsavremenijom tehnologijom i dizajnom nudio bi posjetiocima mogućnost zabave na otvorenom i zatvorenom prostoru koji bi se sastojao od ploha za nogomet i košarku, staze za skijanje i biciklizam, karting, bilijar, paintball igre na vodi i drugo. Park bi također posjedovao više restorana koji bi nudili bogatu ponudu bosanske i arapske kuhinje, rekao je Al Zarooni.

Načelnik Ajnadžić je rekao da je Općina Centar uvijek otvorena za nove investicije i da je spremna osigurati i omogućiti sve potrebne uvjete za kvalitetnu saradnju.

"Ovo je veoma interesantan projekat i jako dobra poslovna prilika. Radujemo se da ste ovdje sa nama, vašim prijateljima i nadam se da ćemo u sklopu daljnjeg razvoja projekta jasno definisati šta je sve potrebno kako bismo isti učinili uspješnim i pogodnim, kako za turiste, tako i za stanovnike Sarajeva", naglasio je Ajnadžić.