Simbol grada
74

Poznati investitor i arhitekta najavili izgradnju novog hotela u Banjoj Luci

V. K.
Foto: RAS Srbija
Poznati svjetski arhitekta Hani Rashid posjetio je danas Banja Luku gdje ga je ugostio gradonačelnik Draško Stanivuković, a tema razgovora bila je obnova jednog od simbola Banje Luke - hotela Palace. Tačnije rečeno, na njegovom mjestu bio bi izgrađen novi objekat.

Hotel Palace, objekat bogate historije i svojevrsni simbol grada na Vrbasu već je decenijama čekao na obnovu, a posljednji sastanak Stanivukovića i arhitekte Rashida znak je kako će čekanju na obnovu hotela konačno doći kraj.

Pored Rashida, sastanku je prisustvovao i Filip Zepter, vlasnik kompanije "Zepter International" koji bi trebao investirati u obnavljanje ovog objekta. Zepter je tokom posjete istakao kako je njegova firma još prije deset godina imala želju da riješi problem obnove hotela.

"Bilo nam je obećano da će se riješiti neophodna pitanja. Naime, dvije parcele uz hotel ne pripadaju hotelu i na osnovu toga nije postajo legalan način da se to integriše u jednu parcelu da bismo mogli da rušimo i da krećemo sa nečim novim", naveo je on prenosi Srpskainfo.

Na sastanku s gradskom administracijom, Zepter i Rashid prezentirali su projekt koji je napravljen još prije 14 godina.

"Banja Luka je predivna, kao i ljudi. Vjerujem da mogu napraviti nešto divno u ovom gradu, da svijetu mogu pokazati ljepote Banje Luke", poručio je Rashid.

Zadovoljstvo rezultatima sastanka nije krio ni Draško Stanivuković koji je rekao kako će hotel Palace uskoro dobiti potpuno novi izgled.

"Hotel 'Palace' će konačno dobiti svoj novi izgled zahvaljujući svjetski poznatom arhitekti Haniju Rashidu i gospodinu Filipu Zepteru koji ima snažno opredjeljenje da investira u Banju Luku. Zahvaljujući velikom prijateljstvu koje smo izgradili, od arhitekte Rashida smo dobili obećanje da će projektovati potpuno novi i moderniji izgled Trga Krajine, uključujući okolne objekte", rekao je Stanivuković.

Ističe kako je ovaj projekt prioritet za gradsku administraciju.

"Uređenje hotela Palace i užeg centra grada za nas postaje prioritet, jer niko prije nas nije imao snage da ponudi adekvatno rješenje za ovaj višedecenijski problem. Banja Luka će uskoro dobiti novu i moderniju dimenziju na koju ćemo svi biti ponosni", poručio je gradonačelnik Banje Luke.