Otvorenje 23. decembra
820

Pogledajte kako izgleda novi hotel Monti na Igmanu

Hotel Monti ima 65 soba, uljučujući apartmane
Hotel Monti ima 65 soba, uljučujući apartmane
Na olimpijskoj planini Igman 23. decembra otvorit će se novi luksuzni hotel Monti.

Kako nam je kazao Emir Granov, jedan od vlasnika hotela, riječ je o internacionalnim investitorima i u toku su završne finese.

"Zbog pandemije koronavirusa ne možemo znati da li će nam svi izvođači izvršiti obaveze na vrijeme, ali se nadamo da će otvorenje biti kada smo i planirali, 23. decembra. Hotel je rekonstruisan i nadograđen, dobio je duplo veći volumen od hostela koji je nekad bio na tom lokalitetu", pojašanjava Granov.

Kaže nam da hotel Monti ima 65 soba, sa ukupno 145 smještajnih jedinica i da je koncipiran tako da nudi uslugu za sve.

"Imamo veoma dobar wellness i SPA centar, restorane, barove, najsavremeniji fitness centar koji će imati i medicinsku podršku za rehabilitaciju. Opremljenost hotela odgovara potrebama profesionalnih sportista, ali i rekreativaca i u skladu je s najvećim svjetskim standardima. Imamo sve ono što je potrebno za jedan planinski hotel, i nadamo se da će naši gosti uživati", kazao je Granov.

U okviru hotela je i restoran sa 360 sjedećih mjesta i 215 vanjskih te će biti otvoren i za vanhotelske posjetioce. Vrijednost investicije je višemilionska.

Investitori nakon otvaranja hotela planiraju nastavak investiranja na ovom lokalitetu i izgradnju fudbalskih terena prema FIFA i UEFA standardima, teniskih terena, kao i univerzalnih ploha s više vrsta sportova.

"U skladu s tim smo pokrenuli inicijativu za izmjenu regulacionog plana na tom lokalitetu i iskreno se nadamo da će nadležne institucije pozitivno odgovoriti na naš upit uzimajući u obzir da se radi o isključivo sportsko- ekreativnim sadržajima namijenjenim širokoj lokalnoj zajednici", kažu iz hotela Monti.