INVESTICIJA OD 585.000 KM
62

Pogledajte gradnju velikog kružnog toka u Stocu koji će rasteretiti saobraćaj prema Neumu

G. Š.
Foto: Stolac City
Foto: Stolac City
U središtu Stoca se punom parom gradi veliki kružni tok koji će rasteretiti saobraćajne gužve koje nastaju u gradu na Bregavi zbog povećane frekvencije saobraćaja uslijed izgradnje nove magistralne ceste od tog grada do Neuma.

Veliki kružni tok gradi se kod Doma zdravlja Stolac, gdje je najprometnija raskrsnica na kojoj se ukrštaju saobraćajnice za Ljubinje, Trebinje, Berkoviće, Bileću i Gacko.

Radove čija je vrijednost 585.000 KM bez PDV-a izvodi HP Investing. Odvijaju se intenzivno, te bi prema planiranoj dinamici trebali uskoro ući u završnu fazu, jer je ranije najavljeno iz JP Ceste FBiH da će radovi biti okončani prije početka turističke sezone.

Zbog razvoja saobraćajne infrastrukture u Stocu se još radi i na zaobilaznici koja ide kroz Vidovo polje i potpuno će rasteretiti saobraćaj kroz središte grada, jer će se vozači direktno spajati na cestu Stolac - Neum.

Izgradnja saobraćajne infrastrukture na području Stoca je od velikog značaja za taj grad ali i širu slike Hercegovine, što će se bez sumnje najbolje vidjeti tokom nadolazeće turističke sezone, kad će gostima iz zemlje i inostranstva biti znatno olakšan putna komunikacija na jugu naše zemlje.

Tako će domaći i strani turisti bez opterećenja velikih gužvi imati mogućnost u prolazu prema Neumu ili ciljano doći do Stoca i uživati u ljepotama kulturnog i historijskog blaga tog grada, bogatu gastronomsku ponudu, prirodne ljepote ili osvježenje uz prirodne ljepote grada na Bregavi.