{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela primjena SAP-FMIS informacionog sistema

F
5.10.2010. u 10:56
0
0
Počela primjena SAP-FMIS informacionog sistema
0
Počela primjena SAP-FMIS informacionog sistema
U Elektroprivredi BiH uspješno je okončan posao započet prije 10 mjeseci. U Direkciji EPBiH i Elektrodistribuciji Sarajevo započela je primjena SAP-FMIS informacionog sistema za upravljanje finansijama čija realizacija treba da doprinese povećanju efikasnosti i profitabilnosti poslovanja kroz kvalitetnije upravljanje imovinom, racionalnije upravljanje troškovima i efikasniju realizaciju investicija, saopćeno je iz JP "Elektroprivreda BiH".
Kada ovim sistemom budu obuhvaćene i ostale podružnice, cjelokupna integrisanost sistema i podataka osigurat će kvalitetniji protok informacija kroz kompaniju te napredniji vid kontrole svih poslovnih funkcija.

Tokom desetomjesečnog rada na uvođenju SAP-FMIS sistema u pripremnoj fazi obrađena su 103 procesa od čega 51 proces u finansijskom računovodstvu, 10 procesa upravljanja investicijama, 19 procesa upravljanja materijalima, 14 procesa prodaje i distribucije te četiri procesa održavanja i pet procesa kontrolinga.

Primjena SAP sistema u svakodnevnom poslovanju EPBiH značajno će doprinijeti i boljem upravljanju i korištenju ljudskih resursa, samim tim i povećanju produktivnosti i efikasnosti, navode iz te kompanije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: