DP marketi
0

Počela akcija Najpoželjniji bh. proizvodi po izboru kupaca

Sarajevo-x.com
Građani Bosne i Hercegovine su najbolji i najsigurniji investitori u bh. ekonomiju tvrde iz DP marketa, vodećeg domaćeg lanca trgovina u BiH, koji je pokrenuo akciju "Najpoželjniji bh. proizvodi po izboru kupaca".

"Cilj ove akcije je da omogućimo domaćim kupcima – krajnjim potrošačima da, osim toga što svakodnevno glasaju svojim novcem, kupujući domaće proizvode u domaćim trgovinama i na ovaj način izaberu one najbolje. Oni su za nas, kao 100 posto domaći lanac trgovina i domaće proizvođače čije proizvode plasiramo na našim policama, najrelevatniji žiri i najvažnija komisija. Oni su naši najvažniji poslovni partneri i investitori", kazala je Mirsada Adembegović, direktor marketinga.

Naglasila je da ohrabruje činjenica da građani BiH, domaći kupci, postaju sve više i više svjesni činjenice da, ako kupuju domaće proizvode u domaćim trgovinama, svoj novac ulažu u svoje plate, školovanje i zapošljavanje naše djece, u penzije naših roditelja, dok kupovinom uvoznih proizvoda ulažu u bolji život građana zemlje iz koje je proizvod uvezen. Odnosno, postaju svjesni da domaći proizvođači i domaći trgovci ostavljaju novac u Bosni i Hercegovini i reinvestiraju ga u nove kapacitete i zapošljavanje.

Ova akcija je jedna od brojnih koje DP marketi organizuju u okviru podrške koncepta kupujmo - koristimo domaće i maja mjeseca DP marketa i najpovoljnije kupovine. Traje od 19. do 26. maja.

Svi građani i kupci koji žele učestvovati u izboru najbojih domaćih proizvoda mogu naći upitnik prodavnicama DP marketa ili na web stranici www.dpmarketi.com