Pivara Tuzla u rad pustila savremena postrojenja za punjenje piva

Pivara Tuzla u rad pustila savremena postrojenja za punjenje piva
75
Piše: A. K.
6.6.2019. u 14:11
0
komentara
75

dijeljenja
1/11 Fahrudin Salihović (Foto: A. K./Klix.ba)
2/11 Jakub Suljkanović (Foto: A. K./Klix.ba)
3/11 Jasmin Imamović (Foto: A. K./Klix.ba)
4/11 Foto: A. K./Klix.ba
5/11 Foto: A. K./Klix.ba
6/11 Foto: A. K./Klix.ba
7/11 Foto: A. K./Klix.ba
8/11 Foto: A. K./Klix.ba
9/11 Foto: A. K./Klix.ba
10/11 Foto: A. K./Klix.ba
11/11 Foto: A. K./Klix.ba
Pivara Tuzla ove godine kroz investicijske cikluse uložit će 5.600.000 konvertibilnih maraka, a određena ulaganja u savremena postrojenja već su realizirana čime su u znatnoj mjeri unapređeni tehnološki procesi koji su vezani za proizvodnju piva.
Kada je riječ o iznosu investicija, 2019. slovi za najznačajniju godinu, a svečanim presijecanjem vrpce danas su u rad pušteni savremeni PET punjač i CIP stanica. Ova postrojenja koriste se za punjenje piva u ambalaže, odnosno pranje punionice nakon svakog točenja piva, čime su ekološki standardi podignuti na najveći mogući nivo.

"Naš osnovni cilj je bio da dovedemo najbolju i najsavremeniju opremu u ovoj industriji, kao i da osavremenimo ljude koji rade s novim metodama. Pivara je dosad uložila i u druge sektore, a tu prije svega mislimo na otpremu proizvoda, jer smo prije dva-tri dana kupili nove viljuškare ukupne vrijednosti 270.000 KM. Za nekoliko dana nam stiže i vozni park od 10 kamiona, a skupa s viljuškarima, vrijednost će iznositi ukupno 1.760.000 KM", rekao je direktor tuzlanske Pivare Fahrudin Salihović.

Kako bi se dodatno unaprijedio rad ove pivare do kraja mjeseca će u novu opremu biti investirano još milion maraka.

"Kroz ove investicije želimo ulagati u privredu i svoje preduzeće, zatim da zadržimo ljudske potencijale i da ih osavremenimo te da radimo na novim tehnologijama kako bismo postigli bolje rezultate i podigli kvalitet piva", naveo je direktor tuzlanske Pivare koja svoje proizvode već plasira na svjetsko tržište.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović smatra da će navedenim investicijama u znatnoj mjeri biti poboljšan kvalitet proizvoda po kojima je prepoznatljiva ova pivara.

"Čestitam na ovoj investiciji kompaniji Bingo, tuzlanskoj Pivari i državi u cijelosti, koja mora smanjiti namete privredi kako bi ona dobila prostora za povećanja plaća radnicima", istakao je Imamović.

Današnjem svečanom puštanju u rad postrojenja prisutvovao je i premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović.

"Današnjom aktivnošću Pivara Tuzla koja je brend Tuzlanskog kantona pokazuje svoje konstantno ulaganje u modernizaciju svog proizvodno-tehnološkog procesa. Time ona na najbolji način slavi svoj 135. rođendan i na tom velikom jubileju upućujem iskrene čestitke. Pivara ima historiju na kojoj joj mnogi mogu pozavidjeti, a kroz svoje postojanje bilježila je konstantan rast", naveo je Suljkanović.

U 2019. Pivara Tuzla obilježava 135 godina postojanja i rada, a tim povodom organizovana je i posebna nagradna igra koja je danas zvanično počela pod geslom "Popiješ i dobiješ".

SMS nagradna igra trajat će do 9. septembra ove godine, a sve vjerne kupce očekuju vrijedne nagrade. Izvlačenje sretnih dobitnika će se vršiti na mjesečnom nivou, a za najsretnijeg kupca obezbijeđen je automobil marke Audi A3.

Priliku za učešće imat će svi kupci koji pošalju kod koji se nalazi ispod čepa staklenih boca Tuzlanskog pilsnera, ali i sa čepa limenke od pola litra. Sve dodatne informacije o nagradnoj igri možete pronaći ovdje.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.