70 zaposlenih
40

Promo / Otvoren tržni centar Robot u Brezi

Sponzorirani članak
Grupacija Robot je u Brezi otvorila svoj 28. objekat u Bosni i Hercegovini. Objekat obuhvata preko 2600 m2, koji su većinom na raspolaganju domaćim proizvođačima.

Za kupce su pored širokog asortimana koji se nalazi na policama tržnog centra Robot, organizovane promocije i degustacije Robotovih poslovnih partnera i njihovih artikala.

Otvorenje tržnog centra Robot u Brezi svojim prisustvom uveličao je i načelnik općine Breza, Munib Zaimović koji je pozdravio trud i namjeru grupacije Robot da Brezi pruži centar koji uvijek stoji na strani kupaca i njihovih potreba. Ispred tržnog centra Robot uručena je novčana donacija u iznosu od 5 000 KM općini Breza i donacija u iznosu od 1 000 KM za potrebe opremanja mekteba Islamske zajednice u Brezi.

U nedjelju 16.12.2018. godine TC Robot Breza je organizovao plesnu zabavu za djecu u sklopu koje će mališane uveseliti posjeta Maše i Mede, Sunđer Boba, Oddbodsa i Robija. Osim maskota iz crtanih filmova djeca će se zabavljati uz facepainting i tattoos.

U tržnom centru Robot u Brezi zaposleno je 70 radnika sa područja Breze i okolnih mjesta, što znatno doprinosi smanjenju stope nezaposlenosti u ovom području. U svakom slučaju građani Breze i šire okoline mogu biti vrlo zadovoljni jer su dobili jedan moderan trgovački objekat sa velikim asortimanom roba počevši od prehrane i hemije pa sve do modnog i kućnog tekstila, posuđa, bijele tehnike, kućanskih aparata, alata itd. U Robot centru u Brezi na drugom spratu kupcima je na raspolaganju kafe restoran i velika igraonica za djecu. Kompanija Robot za prva četiri mjeseca naredne godine najavljuje otvorenje nove tri poslovnice i to u Travniku, Hadžićima i Doboj Jugu, čime će se broj maloprodajnih objekata povećati na 31. Pored ova tri za 2019. godinu grupacija Robot planira otvoriti još tri objekta gdje će se otvoriti preko 300 novih radnih mjesta. Dugoročni plan kompanije Robot jeste otvarati još pet do šest novih poslovnica godišnje.

Kompanija Robot je osnovana u Bosni i Hercegovini 1995. godine i od tada do danas izrasla je u respektabilnu grupaciju. Osnovna djelatnost kompanije je veleprodaja i maloprodaja tehničkim robama, robom široke potrošnje i prehrambenim proizvodima, maloprodajni lanci - shopping centri, kao i obavljanje uslužnih djelatnosti.

Grupacija Robot raspolaže sa preko 160.000 m2 vlastitog prodajnog, skladišnog i proizvodnog prostora, te zapošljava preko 2 000 radnika.