Sulejman Al Shiddi
0

FOTO / "Otvaranje Sarajevo City Centra do kraja 2012."

Sarajevo-x.com
Izgradnjom velikog hotelsko-poslovnog kompleksa "Sarajevo City Centar" na Marijin Dvoru i obnovom hotela "Bristol", investicijama većim od 200 miliona eura, kompanija "AL Shiddi" je jedan od najvećih investitora na području Kantona Sarajevo. Danas se njen vlasnik, Sulejman Al Shiddi, sa saradnicima susreo sa premijerom Kantona Sarajevo Fikretom Musićem, ministrima u Vladi KS, te načelnikom općine Centar Dževadom Bećirevićem.

"Danas smo sa gospodinom Al Shiddijem, kojeg izuzetno cijenimo zbog onoga što radi i investira u Kantonu Sarajevo, razgovarali o nastavku saradnje sa ovom kompanijom prije svega u izgradnji određenih infrastrukturnih objekata na Marijin Dvoru kao i o pokazanom interesu ove kompanije da nastavi sa izgradnjom objekata i ulaganjima u Kantonu Sarajevo ne samo u građevinskom smislu, nego o njihovom interesu o ulaganjima i u industriju, energetiku, poljoprivredu, turizam, saobraćajnu infrastrukturu", rekao je premijer Musić.

On je posebno naglasio kolika je važnost pojekata ove kompanije jer šalju poruku da ovdje strani kapital može naći svoj interes, da se isplati ovdje investirati, a sa donošenjem Zakona o javno-privatnom partnerstvu, koji je u pripremi, otvorit će se nove mogućnosti zajedničkih ulaganja i investicija. Također, posebno je istaknut značaj upošljavanja domaćih firmi i domaćih materijala u izgradnji objekata, ali i novog upošljavanja ljudi kada objekti budu gotovi.

"Mi imamo povjerenja u ovu državu i želimo investirati još više ovdje i to u više privrednih oblasti. Želio bih ovom prilikom objaviti da je kompanija Al Shiddi, zajedno sa našim partnerima, uspostavila ovdje novo investitorsko preduzeće, odnosno kompaniju sa kapitalom od 12 miliona američkih dolara. Kao što smo prošle godine obećali, naredni mjesec otvorit ćemo hotel Bristol i nadamo se da ćemo krajem sljedeće godine otovoriti Sarajevo City Centar. Želimo da ovdje gradimo za budućnosti, želimo da Marijin Dvor bude čitav izgrađen i uređen, da čitavu regiju privučemo ovdje" poruke su Sulejmana Al Shiddija sa današnjeg sastanka.

Premijer i gosti su se prilikom obilaska gradilišta "Sarajevo City Centra" na terenu upoznali o kolikoj je investiciji riječ: poslovno hotelski objekat će imati 120.000 metara kvadratnih, podzemnu garažu od 1.200 mjesta, poslove gradnje povjerenu su domaćoj firmi "Ans Drive", a procjene su da će oko 2.500 ljudi, direktno i indirektno naći svoj posao ovdje, kada objekat bude završen.