|

Novoj Ljubljanskoj banci prijeti tužba zbog investicija u BiH

Novoj Ljubljanskoj banci prijeti tužba zbog investicija u BiH
0
F
FENA
3.11.2010. u 13:05
1
komentara
0

dijeljenja
Novoj Ljubljanskoj banci prijeti tužba zbog investicija u BiH
Novoj Ljubljanskoj banci (NLB) prijeti kaznena prijava zbog navodne prevare u vezi s investicijama u poslovni centar u Sarajevu.
Sarajevska kompanija Profin Invest za svoju nelikvidnost okrivljuje upravu NLB-a i priprema kaznenu prijavu protiv vodećih ljudi u NLB-u zbog sumnje da je postojala obmana.

Također traži odštetu u visini 44,4 miliona eura, prenosi portal B92.

NLB i Profin su u vrijeme predsjednika uprave NLB-a Marjana Kramara potpisali niz za slovenske bankare nepovoljnih ugovora, a tim sredstvima je finansirana i pretplaćena izgradnja novog poslovnog centra na elitnoj lokaciji u Sarajevu.

U međuvremenu je došlo do niza kadrovskih promjena u upravi NLB-a, pa je NLB naručila izvanrednu reviziju posla zbog čega je došlo do poslovne štete, koja je rasla iz mjeseca u mjesec. Profin zbog toga optužuje NLB za obmanu i namjerno izazivanje poslovnih teškoća koje su navodno imale za cilj da se uruše poslovni partneri banke, odnosno da se jeftino dođe do željenih nekretnina.

NLB-u sad prijeti velika poslovna šteta koja može dostići od 14 do 17 miliona eura, piše mariborska "Večer".

Taj list ističe da NLB i Profin intenzivno pregovaraju o tome kako da riješe situaciju, ali za sada nisu postigli nikakav dogovor.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...