{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novoj Ljubljanskoj banci prijeti tužba zbog investicija u BiH

F
3.11.2010. u 13:05
0
1
Novoj Ljubljanskoj banci prijeti tužba zbog investicija u BiH
0
Novoj Ljubljanskoj banci prijeti tužba zbog investicija u BiH
Novoj Ljubljanskoj banci (NLB) prijeti kaznena prijava zbog navodne prevare u vezi s investicijama u poslovni centar u Sarajevu.
Sarajevska kompanija Profin Invest za svoju nelikvidnost okrivljuje upravu NLB-a i priprema kaznenu prijavu protiv vodećih ljudi u NLB-u zbog sumnje da je postojala obmana.

Također traži odštetu u visini 44,4 miliona eura, prenosi portal B92.

NLB i Profin su u vrijeme predsjednika uprave NLB-a Marjana Kramara potpisali niz za slovenske bankare nepovoljnih ugovora, a tim sredstvima je finansirana i pretplaćena izgradnja novog poslovnog centra na elitnoj lokaciji u Sarajevu.

U međuvremenu je došlo do niza kadrovskih promjena u upravi NLB-a, pa je NLB naručila izvanrednu reviziju posla zbog čega je došlo do poslovne štete, koja je rasla iz mjeseca u mjesec. Profin zbog toga optužuje NLB za obmanu i namjerno izazivanje poslovnih teškoća koje su navodno imale za cilj da se uruše poslovni partneri banke, odnosno da se jeftino dođe do željenih nekretnina.

NLB-u sad prijeti velika poslovna šteta koja može dostići od 14 do 17 miliona eura, piše mariborska "Večer".

Taj list ističe da NLB i Profin intenzivno pregovaraju o tome kako da riješe situaciju, ali za sada nisu postigli nikakav dogovor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: