{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi tender: Izgradnja dijela Sarajevske zaobilaznice koštat će 20 miliona KM

2.7.2018. u 11:10
121
105
Novi tender: Izgradnja dijela Sarajevske zaobilaznice koštat će 20 miliona KM
121
Novi tender: Izgradnja dijela Sarajevske zaobilaznice koštat će 20 miliona KM
Foto: H. M./Klix.ba
Javno preduzeće Autoceste FBiH objavilo je tender za izvođenje radova na izgradnji Sarajevske obilaznice – LOT 3B.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Riječ je o ugovoru za izvođenje radova uključuje izvođenje radova na izgradnji gradske ceste LOT 3B između petlje Vlakovo i Mostarskog raskršća. Dužina poddionice LOT 3B je 1,44 kilometara.

"Procijenjena vrijednost izgradnje iznosi 20 miliona KM bez PDV-a i finansirat će se iz vlastitih sredstava JP Autoceste FBiH. Rok za izvršenje radova je 14 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao" saopćeno je iz JP Autoceste.

Kako se navodi, predviđeno je da se gradi dva vijadukta i četiri trake fizički odvojene kolovozom. Trasa LOT 3B je spoj petlje Vlakovo sa petljom na Mostarskom raskršću na magistralnu cestu M-17/M-5.

"Izgradnjom LOT 3B omogućava se bolja saobraćajna povezanost autoceste na Koridoru Vc sa mrežom saobraćajnica nižeg ranga, magistralnim i lokalnim cestama. Konkretnije, omogućit će se direktna veza za vozila koja prema petlji Vlakovo na autocesti dolaze sa kružnog toka na Mostarskom raskršću, odnosno iz pravca Kiseljaka, Rakovice, Pazarića i Hadžića", saopćeno je

Također izgradnjom ove spojne saobraćajnice će se rasteretiti lokalna saobraćajnica kroz naselje Vlakovo i podići će se sigurnost pješaka i vozila na njoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: