{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova investicija u Rudnik mrkog uglja Kakanj

F
6.12.2011. u 10:35
0
0
Nova investicija u Rudnik mrkog uglja Kakanj
0
Nova investicija u Rudnik mrkog uglja Kakanj
RMU "Kakanj"
Elektroprivreda BiH je najavila da će u srijedu, 7. decembra biti pušten u rad sistem za automatizaciju dijela transporta i odvodnjavanja u jamama pogona "Haljinići“ Zavisnog društva (ZD) Rudnika mrkog uglja (RMU) Kakanj.
Vrijednost projekta je 397.176,26 eura.

Projektom "Sistem za automatizaciju dijela transporta i odvodnjavanja“ u jamama pogona "Haljinići“ ZD RMU Kakanj izvršena je instalacija programa i uređaja za automatizaciju, daljinski nadzor i vizualizaciju sistema.

Kompletna investicija realizovana je sredstvima Rudnika i Centra za međunarodnu saradnju i razvoj /CMRS/ Republike Slovenije. Isporučilac opreme je slovenačka firma Tevel Teve Varnost Elektronika Kisovac, a radove su obavili zaposlenici Rudnika uz asistenciju kolega iz Tevela.

Realizacijom tog projekta stvaraju se uslovi za realizaciju strateškog cilja menadžmenta Rudnika Kakanj - uvođenje automatizacije kompletnog transporta i odvodnjavanje kao i kompletne automatizacije u radu samohodnih hidrauličkih podgrada i ventilacije jama.

To je, nakon instaliranja i puštanja u rad metanometrijske centrale, drugi investicioni posao koji u Rudniku Kakanj značajnim dijelom finansira slovenački CMRS.

Nakon prezentacije koja će biti održana u sali za sastanke pogona "Haljinići“ RMU Kakanj, u prostoriji upravljačko-nadzornog centra bit će demonstriran rad sistema, saopćila je Služba za komunikacije Elektroprivrede BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: