|

Nova investicija u Rudnik mrkog uglja Kakanj

Nova investicija u Rudnik mrkog uglja Kakanj
0
F
FENA
6.12.2011. u 10:35
0
komentara
0

dijeljenja
Nova investicija u Rudnik mrkog uglja Kakanj RMU "Kakanj"
Elektroprivreda BiH je najavila da će u srijedu, 7. decembra biti pušten u rad sistem za automatizaciju dijela transporta i odvodnjavanja u jamama pogona "Haljinići“ Zavisnog društva (ZD) Rudnika mrkog uglja (RMU) Kakanj.
Vrijednost projekta je 397.176,26 eura.

Projektom "Sistem za automatizaciju dijela transporta i odvodnjavanja“ u jamama pogona "Haljinići“ ZD RMU Kakanj izvršena je instalacija programa i uređaja za automatizaciju, daljinski nadzor i vizualizaciju sistema.

Kompletna investicija realizovana je sredstvima Rudnika i Centra za međunarodnu saradnju i razvoj /CMRS/ Republike Slovenije. Isporučilac opreme je slovenačka firma Tevel Teve Varnost Elektronika Kisovac, a radove su obavili zaposlenici Rudnika uz asistenciju kolega iz Tevela.

Realizacijom tog projekta stvaraju se uslovi za realizaciju strateškog cilja menadžmenta Rudnika Kakanj - uvođenje automatizacije kompletnog transporta i odvodnjavanje kao i kompletne automatizacije u radu samohodnih hidrauličkih podgrada i ventilacije jama.

To je, nakon instaliranja i puštanja u rad metanometrijske centrale, drugi investicioni posao koji u Rudniku Kakanj značajnim dijelom finansira slovenački CMRS.

Nakon prezentacije koja će biti održana u sali za sastanke pogona "Haljinići“ RMU Kakanj, u prostoriji upravljačko-nadzornog centra bit će demonstriran rad sistema, saopćila je Služba za komunikacije Elektroprivrede BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.