{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nijemci zainteresovani za kupovinu dionica Pobjeda-Sporta iz Goražda

F
31.1.2012. u 16:19
0
3
Nijemci zainteresovani za kupovinu dionica Pobjeda-Sporta iz Goražda
0
Nijemci zainteresovani za kupovinu dionica Pobjeda-Sporta iz Goražda
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić danas je u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu primio rukovodioce njemačke kompanije "Umarex", potpredsjednika Martina Wonischa i izvršnog direktora za investicije Johanesa Finkea.
Razgovarano je o interesu "Umarexa" za kupovinu dionica dioničkog društva "Pobjeda-Sport" iz Goražda, a sastanku je prisustvovao i premijer Bosanskopodrinjskog kantona Emir Frašto, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

"Umarex" učestvuje s 80 procenata u ukupnom prometu "Pobjede-Sport" i ima namjeru da kupovinom većinskog paketa njenih dionica dosadašnju saradnju, koja traje 35 godina, podigne na viši nivo.

Gosti iz Njemačke su na ovom sastanku izložili planove za razvoj i jačanje goraždanskog proizvođača municije radi podizanja njene konkurentnosti na tržištu, širenja asortimana i otvaranja novih radnih mjesta.

U tom su smislu spremni uložiti značajan kapital.

Premijer Nikšić dao je uvjerenje da će se postupak oko kupovine dionica "Pobjeda-Sporta" od njemačkog partnera maksimalno ubrzati da bi se omogućilo ulaganje u ovu kompaniju, te da se na jednoj od narednih sjednica Vlade FBiH može očekivati davanje saglasnosti za ovu transakciju u skladu sa zakonom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: