Investicije
58

Ni šest mjeseci nakon polaganja kamena temeljca nisu počeli radovi na izgradnji naselja Poljine Hills

Piše: N. N.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Kamen temeljac za izgradnju naselja Poljine Hills položen je krajem novembra prošle godine. No, šest mjeseci poslije, iako je građevinska sezona odavno počela, radovi na izgradnji ovog rezidencijalnog naselja nisu počeli, niti ima naznaka da će početi uskoro.

Poljine Hills je zamišljeno kao rezidencijalno naselje smješteno daleko od gradske vreve i buke, a ipak svega 10 minuta od gradskog centra i 25 minuta od planinskih, olimpijskih ljepotica.

Prilikom polaganja kamena temeljca saopćeno je da će u izgradnju naselja Poljine Hills biti uloženo blizu 70 miliona KM.

Investitor Al Shiddi Group najavio je zapošljavanje 2.000 radnika te angažiranje domaćih kompanija prilikom izvođenja radova.

Ipak, šest mjeseci poslije ove najave, na mjestu gdje se očekuje izgradnja Poljine Hillsa, nema vidljivih naznaka da će radovi uskoro početi.

Lokacija se nalazi u identičnom stanju kao i prije pola godine. Do sada je jedino montiran šator u kojem se nalazi maketa budućeg izgleda naselja, te info pult za potencijalne kupce.

U vrijeme naše posjete osoblje koje radi za Poljine Hills nam je potvrdilo da se vrši prodaja vila koje će tek biti izgrađene, ali nam nisu mogli reći kako napreduje prodaja te koliko je vila do sada prodato. Također, radnici Poljina Hillsa ne znaju ni kada bi mogli početi radovi.

Radnice za info pultom kažu nam da ima zainteresiranih te da za bogate osobe iz arapskog svijeta cijena vila na Poljinama predstavlja sitnicu.

Putna infrastruktura prema samom naselju još uvijek nije dovršena pa se do krajnjeg odredišta dolazi makadamskim putem.

Na zvaničnoj internet stranici Poljine Hillsa kao krajnji rok završetka cjelokupnog projekta naveden je drugi dio 2016. godine.