Srbijanski biznismen
77

Mišković o investiciji vrijednoj 80 miliona eura u Sarajevu: Čekamo poziv vlasti da počnemo

A. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predsjednik Delta Holdinga Miroslav Mišković govorio je jučer na Samitu privrednih lidera u regionu u Beogradu o investiciji koju planira relizirati u Sarajevu.
"U Sarajevu imamo prostor, očekujemo poziv tamošnjih vlasti da počnemo investiciju vrijednu 80 miliona eura. Smatram da bi bilo dobro obnoviti CEFTA sporazum, ali u okviru EU, i da nadležni sud bude u Briselu ili Beču, ne želimo da zavisimo od političara", istakao je Mišković.

Mišković je na otvorenju velikog tržnog centra u Banjoj Luci u martu ove godine kazao da je njegova kompanija Delta Holding u Sarajevu kupila šest hektara zemljišta, gdje planira graditi shopping centar.

Inače, firme u Miškovićevom vlasništvu su prije nekoliko godina kupile zemljište u naselju Stup, lokaciju gdje je nekada bila smještena firma Standard. Da li će to biti lokacija gdje Mišković najavljuje svoju sarajevsku investiciju ili nešto drugo, za sada nije poznato.

Mišković je jedan od najkontroverznijih srbijanskih biznismena. Smatra se jednom od najbogatijih osoba u Srbiji s bogatstvom od oko dvije milijarde dolara.