{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Lokalni mešetari otjerali su nam investitore"

F
27.9.2009. u 10:12
0
13
"Lokalni mešetari otjerali su nam investitore"
0
"Lokalni mešetari otjerali su nam investitore"
Foto: Fotoservis
Federalni premijer Mustafa Mujezinović ističe da administrativne mjere nisu kočnica za investicije u Federaciji BiH, već da glavni uzrok leži u slijedećem: kada se pojavi investitor, tada se pojave i mali lokalni moćnici koji na sve načine nastoje izvući ličnu korist.
- Zakonska regulativa omogućava investicije, jer je na stotine investitora prošlo, ali lokalni mešetari prave takav ambijent u kome se jednostavno investitoru tu više ne dolazi. Moramo se protiv toga boriti, proces investiranja stavljati pod zakonsku kontrolu, imati tendere, konkurse… Istovremeno, investitore moramo i adekvatno zaštititi. Veliki test ćemo imati kod investiranja u elektroenergetski sektor. Tu želimo da napravimo sistem u kome će moći učestvovati samo oni investitori koji zaista imaju novac i koji su kreditno sposobni, izjavio je premijer Mujezinović u intervjuu za magazin Federalne novinske agencije FINFO.

Po njegovim riječima velike nade se polažu da će kroz velike projekte u elektroenergetskom sektoru – u naredne četiri godine predstoji početak gradnje najmanje dviju hidroelektarana i dviju termoeletrana – privreda Federacije BiH dobiti snažan zamajac, koji će pokrenuti nove velike projekte, a samim tim i povećati broj zaposlenih i podići kvalitet života na viši nivo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: