Investicije
21

Livno dobija novi hotel vrijedan više od tri miliona KM: Posao će dobiti 25 radnika

Klix.ba
Livno
Livno
Do sredine juna u Livnu će se otvoriti novi hotel koji će doprinijeti poboljšanju turističke ponude ovog grada u Kantonu 10. Vlasnik hotela je domaća kompanija, a već je raspisan konkurs putem kojeg će biti zaposleno 25 osoba.

Kako nam je rekao Mirko Brdar iz kompanije Zabrišće B&M, prepoznali su turistički potencijal Livna kao grada koji ima netaknutu prirodu, rijeke, šume, planine i prirodni fenomen "diviljih" konja koji su atrakcija u cijeloj Evropi.

"Prednost koju Livno ima u odnosu na ostale gradove u BiH je zasigurno blizina Jadrana koju ćemo iskoristiti u ljetnim danima kako bismo privukli što veći broj turista s Jadrana. Ono zbog čega smo posebno zadovoljni i na što smo ponosni je to što su u izgradnji ovog objekta učestvovale domaće kompanije s domaćom radnom snagom te smo na taj način potaknuli domaću privredu", rekao je Brdar za Klix.ba.

Ističe kako je ovaj projekat od velike važnosti za njihov grad, jer će Livno dobiti jedan savremeno opremljen hotel s kongresnom dvoranom kapaciteta 120 sjedećih mjesta koja će sadržavati profesionalnu rasvjetu, ozvučenje te ostale multimedijalne dodatke. Imat će i restoran kapaciteta 250 sjedećih mjesta, 18 deluxe soba, caffe bar-slastičarnu te podzemnu garažu.

"Želimo naglasiti da je cjelokupan projekt finansiran vlastitim sredstvima bez kreditnog zaduženja što smatramo velikom prednošću s obzirom na nepovoljne finansijske uvjete koji vladaju na tržištu kapitala", kazao je Brdar.

Konkurs za prijem radnika je otvoren do 1. aprila.