Treća sreća
31

Konkurs za nova tramvajska stajališta u Sarajevu traje već godinu dana, dva puta poništen

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Javni konkurs za odabir izvođača radova na sarajevskim tramvajskim stajalištima, a u okviru projekta izgradnje stanica koje će omogućavati kontrolisanu naplatu karata i uvođenje elektronskog sistema naplate, do sada je poništen dva puta.

U toku je treći pokušaj odabira izvođača. Prema podacima dostupnih na Portalu javnih nabavki Bosne i Hercegovine, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo kao ugovorni organ smatra da u posljednjem konkursu nijedna od primljenih ponuda nije prihvatljiva. Razlog za poništenje prvog konkursa je identičan.

Prvi konkurs raspisan je 30. augusta 2017. godine, tačno godinu dana prije zatvaranja aktuelnog konkursa, što znači d akantonalna vlast bira izvođača dugih 12 mjeseci.

Razlika u konkursima je velika s obzirom da se u prva dva kao rok trajanja ugovora predviđaju tri godine, dok je u trenutnom konkursu taj rok smanjen na dvije godine.

Procijenjena ukupna vrijednost okvirnog sporazuma iznosi više od 11.700.000 konvertibilnih maraka. Rok za izvođenje radova je dvije godine.