{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Kompanija Trigon Tekstil zainteresovana za ulaganje u BiH

Klix.ba
10.10.2017. u 11:12
9
19
Kompanija Trigon Tekstil zainteresovana za ulaganje u BiH
9
Kompanija Trigon Tekstil zainteresovana za ulaganje u BiH
Vlasnik kompanije Trigon Tekstil Gokhan Sargan u pratnji saradnika razgovarao je sa direktorom Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordanom Milinićem o mogućnosti ulaganja u tekstilni sektor Bosne i Hercegovine, uvjetima za ulaganje, te raspoloživosti radne snage u navedenoj industriji.
Trigon Tekstil posjeduje fabrike tekstila u Istanbulu, Milanu i Hamburgu. S obzirom da žele širiti proizvodnju, Bosnu i Hercegovinu su uzeli u razmatranje između ostalog i radi činjenice da je vlasnik porijeklom iz BiH. U fazi su istraživanja tržišta u smislu raspoloživosti proizvodnih pogona i lokacija za investiranje, radne snage, koracima za osnivanje firme, troškovima poslovanja, itd.

Plan je zaposliti 100 radnika u roku od šest mjeseci od pokretanja proizvodnje, 300 u roku od godine sa tendencijom rasta do nekoliko hiljada zaposlenih u narednih nekoliko godina.

Milinić je upoznao investitora o tome da Bosna i Hercegovina ima dugu tradiciju u industriji tekstila, odjeće i industriji obuće, kao i iskusnu i kvalificiranu radnu snagu, ističući da je ovaj sektor privukao italijanske, njemačke i austrijske investitore koji veoma uspješno posluju u BiH.

Blizina tržišta zapadne i istočne Europe je jedna od značajnijih prednosti kada je riječ o ulaganjima u tekstilnu industriju, te jeftinija radna snaga u odnosu na ostale zemlje regije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: