Investicije
747

Kompanija iz Dubaija najavljuje gradnju novog naselja u BiH - Salam City

Klix.ba
Arapska kompanija Green Valley International Real Estate najavila je svoj treći projekat u Bosni i Hercegovini - rezidencijalno naselje Salam City sa 300 vila.

Kompanija sa sjedištem u Dubaiju i jedna od vodećih u tom regionu objavila je da će u gradnju luksuznih vila i različitih popratnih sadržaja na površini od 134.000 m2 u Donjoj Vogošći uložiti 40 miliona eura.

Treći projekt Green Valleya u BiH, kako su naveli, obuhvata hotel sa četiri zvjezdice i niz drugih sadržaja za rekreaciju i ugodan život, poput otvorenih bazena, centra za pružanje medicinskih usluga, restorana, kafića, prodavnica, džamija, teniskih i košarkaških terena.

Novo naselje dio je strategije ove kompanije da državljanima zaljevskih zemalja ponudi priliku da investiraju u nekretnine van svojih država.

Generalni menadžer Ali Saeed Al Salami je kazao da se ulaganje u BiH isplati, a da to potvrđuje i sve veće interesovanje Green Valleya za ovu zemlju.

"Salam City pruža odličan potencijal za investitore koji žele ulagati u savršene turističke destinacije. Ovo je ponosan dodatak našim kultnim i luksuznim projektima širom svijeta", poručio je.

Inače, ova firma je prethodno najavila dva projekta u blizini Sarajeva - Green Valley City i The Martyrs.