{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kineska kompanija Powerchine zainteresirana za izgradnju Koridora Vc

9.11.2017. u 16:53
20
56
Kineska kompanija Powerchine zainteresirana za izgradnju Koridora Vc
20
Kineska kompanija Powerchine zainteresirana za izgradnju Koridora Vc
Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko održao je u Sarajevu sastanak s izvršnim potpredsjednikom Powerchine za Euroaziju Liu Gangćijangom.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Jusko je upoznao potpredsjednika Powerchine o aktivnostima koje Ministarstvo provodi kada je riječ o cestovnoj infrastrukturi, kao i o akcijskom planu za naredni period, posebno ističući značaj izgradnje Koridora Vc za BiH, kao i drugih cestovnih pravaca navedenih u Okvirnoj prometnoj strategiji.

U vrlo konstruktivnom i otvorenom razgovoru, izvršni potpredsjednik jedne od najvećih kineskih kompanija iskazao je zainteresiranost Powerchine za učešće u izgradnji Koridora Vc, ali i drugih infrastrukturnih projekata u BiH.

Gangćijang je kazao da su kineski investitori i kompanije zainteresirani za različite aranžmane u gradnji cestovne infrastrukture u BiH, od koncesionih ugovora, preko javno-privatnog partnerstva ili učešća na međunarodnim tenderima, do gradnje i finansiranja od projektne dokumentacije do završetka posla po sistemu ključ u ruke.

Jusko je iskazao spremnost Ministarstva da, u granicama svojih nadležnosti, svim zainteresiranim investitorima osigura ravnopravan status za ulaganje u BiH, s ciljem izgradnje infrastrukturnih objekata svih vidova prometa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: