{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Kakanj: Počinje eksploatacija termalnih izvora u Tičićima

Z
8.8.2011. u 17:46
1
9
Kakanj: Počinje eksploatacija termalnih izvora u Tičićima
1
Kakanj: Počinje eksploatacija termalnih izvora u Tičićima
Ljekovita termomineralna voda u Tičićima kod Kaknja (Foto: ZEDA)
Nakon višegodišnjeg čekanja da se pokrenu aktivnosti na korištenju termalno-mineralnih izvora u Tičićima kod Kaknja, za koje ima osnova da se radi i o ljekovitoj termalnoj vodi, ovih dana je Ministarstvo privrede ZDK, nakon interesovanja investitora, pokrenulo početne aktivnosti.
Termalno-mineralni izvori u Tičićima kod Kaknja već godinama čekaju da Ministarstvo privrede Zeničko-dobojskog kantona krene sa njihovom eksploatacijom. Početne aktivnosti na tom projektu, za koji ima zainteresovanih investitora, konačno su pokrenute.

Za izgradnju novog banjsko-rekreativnog centra predložena je lokacija "Brijeg" uz Repovački potok, a da bi se pokrenula daljnje aktivnosti općinske službe morat će da se dogovore sa menadžmentom RMU "Kakanj" radi rješavanja pitanja eksploatacije uglja u neposrednoj blizini predložene lokacije.

Cilj je utvrđivanje granica banjsko-rekreativnog centra, prijedloga odluke o izradi regulacionog plana i izrada studije opravdanosti izgradnje banjsko-rekreativnog centra na lokalitetu "Brijeg".

Improvizovani bazeni u Tičićima
Improvizovani bazeni u Tičićima

Ukoliko se kakanjski općinari odluče za realizaciju tog projekta, izradit će se regulacioni plan i utvrditi eventualni postupak eksproprijacije, za koje bi sredstva trebala biti izdvojena iz općinskog budžeta, uz finansijsku podršku Ministarstva za privredu ZDK.

Nadležnost za iskorištavanje termomineralnih voda u Tičićima ima Zeničko-dobojski kanton, a nadležnost za određivanje lokacije eksploatacije Općina Kakanj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: