{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Italijanski investitori zainteresovani za ulaganja u BiH

S
24.4.2012. u 18:02
0
2
Italijanski investitori zainteresovani za ulaganja u BiH
0
Italijanski investitori zainteresovani za ulaganja u BiH
Željka Cvijanović
Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da su italijanski investitori zainteresovani za veća ulaganja u različitim sektorima u bh. entitetu Republika Srpska.
Cvijanovićeva se danas u Sarajevu sastala sa državnom sekretarkom za spoljne poslove Italije Martom Dasi sa kojom je razgovarala o pitanjima u vezi sa procesom evropskih integracija BiH, te ekonomskoj saradnji RS-a i Italije, odnosno načinima unapređenja.

"Razgovarale smo o potencijalnim projektima u različitim oblastima, svakako da su ulaganja Italije u hidroenergetski sektor RS bila jedno od dominantnih pitanja", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon sastanka, preciziravši da će se u narednom periodu saradnja biti konkretizovana na sastancima sa italijanskim ambasadorom i investitorima.

Jedna od tema susreta bilo je i rješavanje pitanja koja se odnose na provođenje odluke Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu "Sejdić-Finci".

"Svima je manje-više jasno da faktički nema razdvajanja tog pitanja, odnosno njegove primjene kroz dva dijela na Dom naroda Parlamenta BiH i Predsjedništvo BiH. Manje-više postoji svijest da je riječ o paketu i da to treba da bude riješeno u paketu", istakla je Cvijanovićeva.

Na sastanku je bilo riječi o načinu provođenja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kada stupi na snagu, s obzirom da na nivou BiH u tom smislu još nije definisan mehanizam koordinacije.

"Postoje određene inicijative EU da se organizuju dodatni sastanci da bismo mogli doći do tog modaliteta", pojasnila je Cvijanovićeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: