{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Italijanski investitori zainteresovani za ulaganja u BiH

S
24.4.2012. u 18:02
0
2
Italijanski investitori zainteresovani za ulaganja u BiH
0
Italijanski investitori zainteresovani za ulaganja u BiH
Željka Cvijanović
Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da su italijanski investitori zainteresovani za veća ulaganja u različitim sektorima u bh. entitetu Republika Srpska.
Cvijanovićeva se danas u Sarajevu sastala sa državnom sekretarkom za spoljne poslove Italije Martom Dasi sa kojom je razgovarala o pitanjima u vezi sa procesom evropskih integracija BiH, te ekonomskoj saradnji RS-a i Italije, odnosno načinima unapređenja.

"Razgovarale smo o potencijalnim projektima u različitim oblastima, svakako da su ulaganja Italije u hidroenergetski sektor RS bila jedno od dominantnih pitanja", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon sastanka, preciziravši da će se u narednom periodu saradnja biti konkretizovana na sastancima sa italijanskim ambasadorom i investitorima.

Jedna od tema susreta bilo je i rješavanje pitanja koja se odnose na provođenje odluke Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu "Sejdić-Finci".

"Svima je manje-više jasno da faktički nema razdvajanja tog pitanja, odnosno njegove primjene kroz dva dijela na Dom naroda Parlamenta BiH i Predsjedništvo BiH. Manje-više postoji svijest da je riječ o paketu i da to treba da bude riješeno u paketu", istakla je Cvijanovićeva.

Na sastanku je bilo riječi o načinu provođenja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kada stupi na snagu, s obzirom da na nivou BiH u tom smislu još nije definisan mehanizam koordinacije.

"Postoje određene inicijative EU da se organizuju dodatni sastanci da bismo mogli doći do tog modaliteta", pojasnila je Cvijanovićeva.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: