Investicije
15

Investitori zainteresirani za projekt Eko zone Vlašić pisali bh. vlastima

FENA
Strani investitori koji su zainteresirani za ulaganje u projekt Eko zona Korićani Vlašić uputili su ovih dana pismo nadležnim državnim organima, potvrdio je Feni generalni menadžer projekta i direktor preduzeća Tomix Kneževo i TLG Travnik Zoran Vujinović.

"Pismo je dostavljeno nadležnim državnim organima i od njih očekujemo daljnje instrukcije", kazao je Vujnović za Fenu te ocijenio kako je još uvijek rano otkrivati imena investitora.

Idući korak je sastanak s nadležnim državnim organima gdje će investitori moći saznati imaju li podršku od države i hoće li ići u investicije tog projekta ili čekati neko drugo vrijeme, naglasio je Vujinović.

Posjetimo kako je on u razgovoru za Fenu već prije najavio kako bi početkom ove godine trebalo doći do sastanka investitora i nadležnih državnih organa o izgradnji Eko zone Korićani Vlašić, čija je ukupna vrijednost procijenjena na 4,2 milijarde eura.

Planirano je da u kompleks, smješten na područjima općina Travnik i Kneževo, među ostalim, budu smješteni edukacijski, zdravstveni, sportski i turistički centri, kao i hotelski i biznis centri, golf tereni i luksuzne vile.