Hrvatska sa više od milijardu eura druga na listi investitora u BiH

S
SRNA
15.4.2019. u 15:58
10
66
Hrvatska sa više od milijardu eura druga na listi investitora u BiH
10
Hrvatska sa više od milijardu eura druga na listi investitora u BiH
Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić rekao je danas u Zagrebu da Hrvatska zauzima drugo mjesto na listi zemalja investitora u BiH sa uloženih 1,182 milijardi eura, što predstavlja 17,2 posto od ukupnih investicija registrovanih do sada.
Iz FIPA-e je saopšteno da je Milinić na Međunarodnoj investicijskoj konferenciji "Zagreb invest 2019" istakao da veliki broj hrvatskih kompanija uspješno posluju u BiH kao što su Atlantik grupa, "Belupo", "Vindi", "Kraš", "Dukat", INA i mnoge druge.

Milinić je pozvao prisutne investitore da ulažu u BiH, ističući da je FIPA glavna adresa u BiH za strane investitore koja im pomaže da realizuju svoju investiciju.

On je na konferenciji govorio o mogućnostima ulaganja u BiH, atraktivnim sektorima i mogućnostima koje BiH nudi stranim investitorima, procesima koji se sprovode s ciljem reforme poslovnog ambijenta, te trendovima rasta stranih investicija u BiH.

Predstavljeni su projekti BiH koji su izazvali veliki interes kod prisutnih investitora, koji su tražili dodatne informacije o poslovnom ambijentu za strane ulagače od nadležnih predstavnika.

Konferenciji, koja je privukla veliki broj stranih investitora, predstavnika industrije, trgovine i finansijskog sektora, te predstavnika vlasti zemalja regiona, prisustvovali su i predsjednik Privredne komore Federacije BiH Marko Šantić, načelnik opštine Posušje Branko Bago, te direktor Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu Mirna Jelčić.


Komentari (66)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: