Jedinstvene usluge
38

Promo / Herbal Spa proslavio tri godine postojanja na bh. tržištu, u planu otvaranje još tri centra

Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
U hotelu Malak Regency na Ilidži proslavljena je treća godišnjica postojanja Herbal Spa centra na tržištu u BiH. Riječ je o lancu kuvajtskih spa centara koji trenutno imaju dvije poslovnice u našoj državi i to u naselju Pofalići i na Ilidži. Uz uposlenike i prijatelje proslavljena je godišnjica te najavljeni novi planovi u poslovanju.

Kompanija Herbal Spa osnovana je 2002. godine u Kuvajtu, a 16 godina nakon postojanja bilježi kontinuiran rast. Uspješna priča krenula je od jednog spa centra koji je pružao pet usluga, dok je sada riječ o 18 poslovnica u tri države i preko 90 različitih usluga. Na tržište BiH ova kompanija dolazi 2015. godine kada se otvara prvi Herbal Spa.

"Zaista ne mogu da vjerujem da već proslavljamo treću godišnjicu egzistiranja na bh. tržištu. Vrijeme je brzo prošlo, ali ono što je važno istaći jeste da sam zadovoljan dosadašnjim poslovanjem. Mislim da je urađen dobar posao", rekao je direktor i osnivač Herbal Spa centra Hussain Alnassar.

Alnassar je istakao kako je BiH plodno tlo za investiranje te da se na otvaranje Herbal Spa centra odlučio zbog toga što ovakva vrsta biznisa nije dovoljno razvijena u BiH.

"Prvenstveno su ova dva Herbal Spa centra otvorena za građane koji žive u BiH, pa tek onda za njene posjetioce i turiste. Ovdje se nećemo zaustaviti, planiramo se širiti i otvoriti još tri Herbal Spa centra tako da će ih na bh. tržištu biti ukupno pet. Bio je veliki izazov otvoriti prvi Herbal Spa, međutim, pozitivni rezultati su nas podstakli na dalje razvijanje u ovom smijeru", naglasio je direktor Alnassar.

Prvi Herbal Spa centar otvoren je u aprilu 2015. godine na Pofalićima i bio je namijenjen samo ženama. Godinu poslije otvoren je još jedan na Ilidži koji je osim damama namijenjen i jačem spolu.

"Zadržan je kuvajtski princip poslovanja što znači da muškarci rade tretmane za muškarce, a žene za žene. Otvoren je još jedan Herbal Spa centar jer se ukazala potreba i za pružanje kozmetičkih i fizioterapeutskih usluga i za muškarce koji se sve više odlučuju na opuštanje i uživanje u spa centru", rekla je Elma Oruč marketing menadžerica kompanije Herbal Spa.

Otvaranje Herbal Spa centra podrazumijeva predstavljanje jednog specifičnog spa koncepta na našem tržištu, a riječ je o raznovrsnim tretmanima koji se nude.

"Na raspolaganju je preko 20 različitih vrsta masaža sa jedinstvenim tehnikama koje se koriste i koje su jedinstvene u našem gradu. Osim toga, na raspolaganju je i tretman marokansko kupatilo i cjelokupan luksuzni ambijent sa istoka uz naravno osoblje koje je zapravo osnova našeg uspjeha", dodala je Elma Oruč.

Upravo zbog kvalitetnog doprinosa radu i razvoju Herbal Spa centara povodom obilježavanja godišnjice dodijeljena su tri certifikata uposlenicima koji su se do sada pokazali najuspješnijim i najuzornijim u radu.

"Zaista o našim uposlenicima pričamo sa ponosom jer su oni ti koji su zaslužni za pružanje kvalitetnih usluga našim građanima od kojih su većina naši stalni klijenti. Naši uposlenici su iz BiH, ali su ih obučavali i trenirali Filipinci koji su im pokazali tehnike koje rade u Kuvajtu. Boravili su nekoliko mjeseci, a zahvaljujući njima, naši fizioterapeuti pružaju isti kvalitet usluga", kazala nam je sagovornica.

Proslavi godišnjice prisustvovali su i neki od vjernih korisnika Herbal Spa centra. Jedna od njih je modna kreatorka Samra Menzilović-Čatić koja je prije godinu počela dolaziti na spa tretmane.

"Zaista sam prezadovoljna uslugama i kozmetičkim tretmanima u Herbal Spa centru. Sjajno se osjećam svaki put nakon tretmana, budem odmorna što je dovoljan razlog da se iznova vraćam. Koristim ovu priliku da kompaniji Herbal Spa čestitam godišnjicu i poželim još mnogo uspjeha i razvoja", kazala je Samra Menzilović-Čatić obraćajući se prisutnima.

S obzirom na to da u spa tretmanima mogu uživati i muškarci, ekonomski analitičar i česti korisnik Erol Mujanović nije krio oduševljenje Herbal Spa centrom.

"S obzirom na struku kojom se bavim mogu istaći da je Herbal Spa kompanija koja se dobro pozicionirala na tržištu BiH i njen rast je svakim danom sve veći. Posebno bih pozdravio uposlenike jer ja sam osoba koja trenira sedam puta sedmično, u slobodno vrijeme trčim, najčešće maratone tako da masaže i tretmani u Herbal Spa centru pomažu mi da lakše 'vežem' treninge i da se još lakše oporavljam", ispričao je Erol Mujanović.

Luksuzni Herba Spa centri uređeni su u azijskom stilu, a neke od jedinstvenih usluga koje nudi su masaža vatrom, đumbir masaža, marokansko i tunižansko kupatilo, tretman za kosu sa vrućim uljem, aloe verom i đumbirom, tretmani lica sa kolagenom i zlatnim česticama.

Sagovornici su naglasili da je sve veći broj ljudi koji se odlučuju za tretmane u Herbal Spa centru jer shvataju koliko su oni važni kako za zdravlje tako i za izgled.

Osim mnogobrojnih fizičkih koristi koje donose spa tretmani, značajnu ulogu čine i psihološke dobrobiti, psihičko i mentalno opuštanje te podsticanje blagostanja i balansa cijelog tijela što je danas uz izlaganje svakodnevnom stresu i manjku vremena teško postići.

Taj luksuzni ambijent upotpunjen je profesionalnim osobljem koje je klijentima posvećeno od njihovog ulaska u Herbal Spa centre.