{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradi se novi pogon za kalciniranu sodu

S
12.9.2009. u 11:23
0
2
Gradi se novi pogon za kalciniranu sodu
0
Gradi se novi pogon za kalciniranu sodu
U krugu fabrike SISECAM Soda Lukavac u petak je položen kamen temeljac za izgradnju novog pogona za proizvodnju kalcinirane sode. Vrijednost investicije je devet miliona KM, a realizacijom iste omogućiće se proizvodnja 1.000 tona kalcinirane sode dnevno.
Generalni direkotor SISECAM Sode Lukavac Sami Kucukusta naglasio je da je u dosadašnje projekte uloženo oko 50 miliona KM. Urađene su dvije krečne peći, pogon za proizvodnuu teške sode, rashladni tornjevi, a redovno se vrši i remont postojećih postrojenja, te da se od septembra 2006. godine, kada je SISECAM Soda krenula sa radom konstanatno radi na unapređenju poslovanja u ovom preduzeću.

"S obzirom na svjetsku ekonomsku krizu, veliko je ohrabrenje gradnja novih proizvodnih pogona. Ovim projektom samo se nastavljaju planovi koje je SISECAM postavio samim dolaskom u Lukavac. Ljudi koji rade u Sodi sposobni su i znaju raditi svoj posao. Samo im je potrebna garancija da će imati sigurno radno mjesto, a zauzvrat oni će se odužiti svojom kreativnošću i radom", rekao je u pozdravnom govoru načelnik Općine Lukavac Dževad Mujkić.

Kada su u pitanju ekološki standardi, generalni direktor SISCAM-a ističe da će pogon biti urađen po standardima koje zahtijeva Evropska unija. Lukavčani se mogu nadati da se neće ponoviti nedavni ekološki incident kada je došlo do curenja amonijaka, a nesnošljiv smrad je sve stanovnike otjera sa ulica.

Menadžment SISECAM-a Sode Lukavac očekuje da bi proizvodnja u novom pogonu za proizvodnju kalcinirane sode mogla krenuti u martu naredne godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: