{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FIPA traži strane investitore za modernizaciju kompleksa Olimpijskog stadiona Koševo

Klix.ba
23.1.2018. u 14:28
34
141
FIPA traži strane investitore za modernizaciju kompleksa Olimpijskog stadiona Koševo
34
FIPA traži strane investitore za modernizaciju kompleksa Olimpijskog stadiona Koševo
Stadion Koševo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Delegacija Općine Centar Sarajevo na čelu sa savjetnikom načelnika za investicije Mustafom Resićem posjetila je Agenciju za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) s ciljem predstavljanja projekta modernizacije kompleksa Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase" Koševo u Sarajevu za koji se traže strani investitori.
Općina Centar je objavila Javni međunarodni poziv za iskazivanje tržišnog interesa potencijalnih privatnih partnera za realizaciju projekta modernizacije kompleksa Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase" Koševo u Sarajevu, te ja dodatno zatražena podrška FIPA-e na promociji ovog projekata i njegovo prezentiranje potencijalnim stranim investitorima.

Navedeni kompleks koji se nalazi na veoma atraktivnoj lokaciji u Sarajevu, prostire se na oko 94.000 m2, te omogućava pored postojećeg stadiona, izgradnju hotela, trgovačkog centra, sportsko rekreativnog kompleksa, te sličnih popratnih sadržaja.

Direktor FIPA-e Gordan Milinić je informirao predstavnike Općine o uslugama koje ova Agencija pruža stranim investitorima, kao i aktivnostima na traženju i podršci novim i postojećim investitorima od registracije djelatnosti do okončanja projekta, naglasivši da investitori s kojima se FIPA susreće pokazuju interes za ovu vrstu infrastrukturnih projekata.

Istaknuto je značajno povećanje stranih ulaganja tokom 2017. godine, koje iznosi 60,6%, što predstavlja značajan rast ulaganja u BiH u odnosu na prethodne godine, kao i opredjeljenost FIPA-e da nastavi uspješno ostvarivati nove kontakte s investitorima, kojih u svojoj bazi trenutno ima preko 7.100.

Dogovoreno je da će se, nakon što se kompletira projekat s nekoliko dodatnih informacija, FIPA angažirati na promociji projekta i odabiru potencijalnih investitora iz baze, kojima će projekat biti dostavljen.

Naglašena je potreba za tješnjom suradnjom, razmjenom informacija o projektima i predstavljanju projekata potencijalnim investitorima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: