Investicije
0

Fabrika kreveta Napco Beds povećava kapacitete

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Početkom naredne godine u Petrovu će punim kapacitetom proraditi Fabrike kreveta Napco Beds iz čijih pogona se kreveti trenutno izvoze u Holandiju, Njemačku, Austriju, Švajcarsku, Belgiju, Kinu i na Karibe.

Holanđanin Dennis Dietrich Cornelissen, vlasnik fabrike koja trenutno radi u zakupljenom prostoru površine 2.500 metara kvadratnih, kupio je tri puta veću fabričku zgradu i prateće objekte od preduzeća Kemokop, u koju će Holanđani investirati 5.000.000 KM.

U fabrici kreveta sada radi 180 radnika, a od nove godine posao će dobiti njih još 70.

Direktor i vlasnik fabrike izjavio je Srni da fabrika trenutno izvozi krevete u ukupnoj godišnjoj vrijednosti od 15 do 18 miliona KM, a povećanjem proizvodnje i broja radnika izvoz će biti povećan na 30 miliona KM ili pet kamiona izvezene robe dnevno.

Cornelissen kaže da su Holanđani izabrali Petrovo, jer su Petrovljani dobri radnici, a ova opština ima veliku volju da stvori dobar poslovni ambijent za ulagače.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković rekao je da će opština Petrovo pomoći holandskom investitoru u posredovanju u nadležnim ministarstvima u Vladi Republike Srpske.

On je rekao da su za nove investitore projektovane poslovne zone u Sočkovcu, Karanovcu i Petrovu.