{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Energoinvest planira udruživanje s investitorima iz Alžira

F
23.12.2010. u 13:22
0
2
Energoinvest planira udruživanje s investitorima iz Alžira
0
Energoinvest planira udruživanje s investitorima iz Alžira
U okviru ovosedmične posjete BiH, visoka delegacija Narodne Demokratske Republike Alžir, predvođena ministrom vanjskih poslova Mouradom Medelcijem, sastala se s predstavnicima menadžmenta Energoinvesta, saopćeno je danas iz te kompanije.
Sastanku je prisustvovao i ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj, a predstavnici Energoinvesta su prezentirali historijat poslovanja kompanije u Alžiru, povratak na to tržište i sadašnju tržišnu poziciju.

Predstavnici Energoinvesta su s gostima razgovarali i o dosadašnjoj uspješnoj saradnji s dva najveća investitora, a to su elektroprivreda Alžira Somelgaz i najveća naftna kompanija Sonatrach.

Delegacija Alžira je iznijela zaključak o pozitivnom poslovnom ambijentu koji garantira proširenje saradnje i jačanje ekonomskih veza između dvije države.

U tom smislu, izneseni su planovi o osnivanju zajedničke kompanije u Alžiru, što je preferirano i novim zakonom o osnivanju mješovitih preduzeća.

Energoinvest bi mogao naći svoje mjesto u takvom aranžmanu, s obzirom na dosadašnje iskustvo, a to je prilika da se angažiraju i druge bh. kompanije koje su izvozno orijentirane, navode iz Energoinvesta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: