{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Elektroprivrede BiH i RS dogovaraju zajedničke investicije

F
25.5.2012. u 17:40
0
6
Elektroprivrede BiH i RS dogovaraju zajedničke investicije
0
Elektroprivrede BiH i RS dogovaraju  zajedničke investicije
Elektroprivreda BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U Sarajevu je danas održan prvi zajednički sastanak uprava JP Elektroprivreda BiH i Elektroprivreda RS-a na kojoj je razgovarano o temama od zajedničkog interesa i modalitetima za uspostavu i unapređenje međusobne saradnje.
Istaknuta je potreba za zajedničkim nastupom u aktivnostima na obezbjeđenju sredstava za realizaciju kapitalnih ulaganja u elektroenergetske objekte.

Pokrenuta je inicijativa zajedničkog nastupa sve tri elektroprivredne kompanije sa područja BiH u pregovorima s Evropskom investicijskom bankom za proširenje kreditnog okvira za nastavak finansiranja projekata iz oblasti distribucije.

Uprave JP Elektroprivrede BiH i Elektroprivrede RS su dogovorile formiranje zajedničkog tima koji će inicirati izmjene i dopune zakona na nivou BiH, tokom čije primjene je uočena neophodnost usklađivanja pojedinih odredbi sa specifičnostima poslovanja u ovoj privrednoj djelatnosti (Zakon o javnim nabavkama, Zakon o PDV-u i drugi propisi).

Dogovoren je i nastavak aktivnosti na definiranju novih mjesta "razmjene" električne energije između dvije elektroprivrede, koja bi mogla doprinijeti smanjenju tehničkih gubitaka, uspostavi rezervnog napajanja, kao i elektrifikaciji područja udaljenih od distributivne mreže nadležne elektroprivrede.

Sastanak uprava dviju kompanija kao i prethodno održan sastanak uprava JP Elektroprivreda BiH i Elektroprivrede HZHB je nastavak težnji za zajedničkim istupanjem elektroprivrednih kompanija koje djeluju na području BiH, a u cilju stvaranja što boljih uslova za uspješno funkcionisanje i izvršavanje obaveza prema kupcima električne energije, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP EPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: