Obišao radove u Bijeljini
122

Dodik: Nadam se da će autoput Banja Luka - Beograd biti završen za četiri do pet godina

A. L.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obišao je radove na dionici autoputa Rača - Bijeljina i tom prilikom govorio o planiranoj dinamici.

Kako je rekao, uvjeren je da će dionica autoputa Rača - Bijeljina biti završena do kraja iduće godine, a namjera Republike Srpske je da za četiri do pet godina bude završen autoput od Banje Luke do Beograda.

"RS i Srbija iz vlastitih sredstava finansiraju ovu dionicu. Ona ostaje u vlasništvu RS-a na upravljanje i korištenje i mijenja karakter ovog regiona. Ovo je značajno za RS i najveća je investicija koju je Bijeljina ikada imala. To košta 288 miliona KM, a RS je iz vlastitih izvora za ovu dionicu već uplatila blizu 100 miliona KM", kazao je Dodik.

Inače, izgradnja dionice Rača - Bijeljina počela je u septembru 2022. godine kada je svečanom otvorenju prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Sretan sam što dajemo ovaj novac, ne samo što povezujemo Beograd i Bijeljinu već zato što time povezujemo i Brčko i Modriču i Doboj i Prnjavor, Dubicu, Kostajnicu..., Mnogo važnije, dat ćemo prostor u RS i Srbiji investitorima koji žele doći u Brčko, Bijeljinu, sa druge strane rijeke Drine i od toga nema važnije stvari", istakao je tada Vučić.

Između ostalog, tada je izrazio nadu da će "neku ljudi" donijeti odluke da se autoputem povežu i Beograd i Sarajevo.