Sarajevo
241

Bivša zgrada Villa Park dobila potpuno novi izgled, poznat i datum otvorenja

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Bivša zgrada "Vila Park" na Čengić Vili dobila je novi izgled nakon rekonstrukcije fasade, ali i unutrašnjosti objekta koji se nalazi pored Doma zdravlja Omer Maslić. Novi naziv zgrade je CBC.

Potpuno je zamijenjena staklena fasada, a pojedini dijelovi objekta su srušeni. Kako saznajemo u toku su finalni radovi na vanjskom uređenju buduće poslovne zgrade, a već se pristupilo i unutrašnjem uređenju.

Novo ime objekta će biti CBC (Core business centar) a investitori su dvije bh. kompanije - Krug i Pin.

"Pokušavamo da uradimo potpuni rebranding imena naziva zgrade. Zgrada će se zvati CBC (Core Business Centar). Radit će se o klasičnoj poslovnoj zgradi koja ima 7.800 metara kvadratnih korisnog office prostora, gdje je karakteristična etaža od 1.320 kvadrata. Radi se uglavnom o open spaceu koji se može urediti po zahtjevima zakupaca uz mala ograničenja koja se odnose na konstrukcijske dijelove", rekao nam je jedan od investitora Meho Korić.

Planirano otvorenje zgrade je kraj oktobra ili početak novembra ove godine.

"U ovom momentu je veliki procenat zgrade već izdat zakupcima, a jedan od njih će biti i kompanija koja dolazi u BiH i planira zaposliti 500 radnika u Sarajevu, a rade kao backup office Amazonu i drugim kompanijama. Zgrada je doživjela potpunu promjenu i vanjskog i unutrašnjeg uređenja. Bit će neovisna u pogledu grijanja i hlađenja, urađeni su novi liftovi, alarmni sistemi, videonadzor, protupožarna zaštite itd", rekao nam je Korić.