Investicije
41

Bihać dobija BBI Centar, otvorenje planirano u septembru 2017.

Piše: A. B.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Krajiški biser Bihać uskoro bi trebao dobiti BBI Centar, tačnije BBI Galeriju koja će se graditi na mjestu nekadašnjeg kina Una u centru grada. Prema prvobitnom planu, BBI Galerija trebala je biti otvorena u septembru 2017. godine, kazao je za Klix.ba direktor BBI Real Estatea Sead Živalj.

Kompanija je još prošle godine u postupku javnog nadmetanja kupila nekretninu kino Una u centru Bihaća, koje već nekoliko godina nije u funkciji. U javnom pozivu je bilo navedeno da se na pomenutoj lokaciji može graditi poslovni objekat spratnosti tri podzemne etaže, prizemlje i četiri sprata.

"Na osnovu uputnih informacija BBI Real Estate je organizirao konkurs za najbolje idejno rješenje i dostavio Gradu Bihaću u martu 2016. godine dokumentaciju za dobivanje urbanističke dozvole. Do današnjeg dana nismo dobili dozvolu niti znamo kada će se to desiti. Pismeno smo tražili očitovanje gradskih vlasti, ali još nikakvog zvaničnog objašnjenja nismo dobili", kazao je Živalj za Klix.ba.

Očekuje se da će objekat imati više od 50 trgovačkih radnji, a bit će zaposleno blizu 150 radnika. Vrijednost investicije procjenjuje se na između 10 i 12 miliona KM.

BBI Centar u Bihaću trebao bi biti sličan objektu u Sarajevu, a kao potencijalne lokacije za gradnju razmatrani su i Mostar i Banja Luka. Inače, objekat će biti izgrađen na pješačkoj zoni s velikim prometom građana.

Postupak prodaje Kina Una počeo je 19. juna 2015. godine putem javnog nadmetanja - licitacije.